Møt menneskene som gjør Aarja Health mulig! Et intervju med Aarja Healths salgs - og driftssjef

Møt menneskene som gjør Aarja Health mulig! Et intervju med Aarja Healths salgs - og driftssjef

Å være en del av teamet i Aarja Health betyr å være en del av noe helt spesielt. Hvorfor? Fordi vi fyller en nisje i kosttilskuddsmarkedet som virkelig burde vært standarden, og lager høykvalitets kosttilskudd som er trygge og effektive for alle.
Ved å lage slike produkter har vi i løpet av de siste årene utviklet et meget flott team med mennesker. Selv om du kanskje kjenner til produktene våre, kjenner du sannsynligvis ikke til menneskene i teamet vårt. Det er nemlig menneskene som gjør den daglige driften i Aarja Health mulig, og vi ønsker gjerne å introdusere deg for teamet vårt gjennom et lite intervju! Møt Jani Ketola, vår salgs – og driftssjef.

Q: Hvordan startet det hele med Aarja Health og Minorito, og hvorfor?

Håkon og Elisabeth kjøpte kosttilskuddsfabrikken Minorito og påbegynte virksomhet i fabrikken. Etter min mening, hadde de en ide helt fra starten av om å lage kosttilskudd som passet perfekt for dem. Å kjøpe fabrikken og lage sine egne kosttilskudd er en personlig historie knyttet til eierne.
https://www.aarjahealth.no/pages/historie 
https://www.aarjahealth.no/pages/fabrikken 

Q: Hvilke er noen av sertifiseringene fabrikken har? Og hva betyr de for kundene?

Fabrikken har IFS Food (versjon 7) og økologisk sertifisering. IFS er en høykvalitetssertifisering som kun noen av få kosttilskuddsprodusenter innehar, og vårt økologiske sertifikat er landsdekkende. Da vi startet Aarja Health var målet å hele tiden fylle et tomrom i kosttilskuddsmarkedet med tanke på tillit og kvalitet. Ved å ha disse sertifiseringene kan vi stå stolt bak hvert eneste produkt som er produsert på fabrikken vår.

Q: Hvilke kvalitetskontrollprosedyrer har du for øyeblikket?

Vi har flere kvalitetsrelaterte prosedyrer i produksjonen og i fabrikkdriften. Prosedyrer er beskrevet i vår Standard Operasjonsprosedyrer – SOP-håndbok. Våre SOP-er er skrevet i henhold til fabrikksertifiseringene våre for å sikre at kvalitetsstandardene våre samsvarer med sertifiseringene. Vi har høye kvalitetsstandarder hovedsakelig fordi vår fabrikk er bygget for produksjon av medisin, som har et høyere nivå av kvalitetskontroller enn i næringsmiddelindustrien. På toppen av dette har vi opprettholdt noe av historien (inkludert personell) fra da fabrikken ble brukt til produksjon av medisin, og vi har inkludert den ekspertisen og kunnskapen for å lage de sikreste høykvalitetskosttilskuddene vi kan.

Q: Hvor kommer råvarene fra?

Vi har ca. 30 aktive leverandører for både emballasje og råvarer. Vi har lenge jobbet med de fleste av våre leverandører, og gjennom årene har vi bygget sterke forretningsrelasjoner med dem. Mens våre leverandører er lokalisert rundt om i verden, foretrekker vi nordiske og europeiske leverandører for å støtte lokal og bærekraftig praksis, men noen av ingrediensene produseres ikke geografisk nært vår lokasjon.

Q: Hva slags prosesser er involvert fra å ta en rå ingrediens og gjøre den om til et kosttilskudd?

Det er snakk om en vanlig produksjonsprosess. Først må vi være sikre at ingrediensene er akkurat slik de skal være, og det bekrefter vi ved å sammenligne innkommende ingredienser med våre egne prøver på fabrikken. Vi sjekker også selvfølgelig batchdokumentasjonen. Produksjonen innebærer at vi måler opp ingrediensene våre i henhold til batchsammensetningen, og deretter går gjennom prosesser som sikting, blanding, komprimering av tablettene (og tablettbelegg), kapsling, granulering eller pulverpakking. Det er flere pakkemuligheter: flasker, krukker, sekker, poser og kapselbrett/blister. Herfra er produktene merket og klare til å sendes til våre fantastiske kunder!

Q: Hvilket Aarja Health produkt foretrekker du å produsere? Og hvorfor?

Jeg er begeistret over alle de nye produktene. Å skape noe nytt er veldig interessant. Først designer du et produkt på papir, og det er mange synspunkter som må tas i betraktning. For eksempel hvilken effekt en ingrediens kan ha på de andre, hvor mye av de kombinerte ingrediensene er mulig å ha i en tablett, hvilken form er best for et produkt (tablett vs. Kapsel). Det er mange spørsmål å svare på – det er som å sette sammen et puslespill!

Q: Hvordan er det å jobbe i Minorito til daglig? Overvåker du de samme produktene hver dag?

Jobben er interessant og utfordrende, det er så mange forskjellige aspekter i arbeidet at en blir ikke lei av de samme produktene. Selv om vi jobber med produksjon, ser vi mange forskjellige mennesker daglig – kunder, leverandører og selvfølgelig våre egne ansatte. Kombiner dette med variasjonen av forskjellige produkter vi produserer, og vår daglige drift blir noe litt annerledes!

Q: Hvilken del ved å jobbe i Aarja Health er fin favoritt?

Svaret er enkelt: Jeg og min familie kan prøve hvert enkelt produkt selv!
Tilbake til bloggen