Vi har et klart mål om å ha produkter i verdensklasse som utgjør en reell forskjell – produkter som vi vil bruke selv og gi til vår familie og våre kunder.

Internasjonal suksess

Grunnleggeren av Aarja Health, Håkon Volden, vokste opp i Hammerfest hvor familien startet med fiskeoppdrett så langt nord en kan komme. Et selskap som han etter hvert overtok ledelsen av og som ble børsnotert med stor suksess. Karrieren i havbruksnæringen har vært lang og Håkon har hatt en sentral rolle i å bygge Norges største eksportnæring etter olje og gass. Med sin kompetanse og internasjonale erfaring ble han også en tid oppnevnt av regjeringen til «Forum for økt verdiskaping i næringslivet» i Norge.

Fra våre egne erfaringer

Ideen og grunnlaget for Aarja Health ble skapt av Håkon, Elisabeth og Diego som etter en vanskelig sykdomsperiode ønsket å finne en naturlig vei til balanse og bedring. De hadde et stort behov for å gjenvinne både energi og vitalitet og bygge motstand mot sykdom for fremtiden. Produktene de ønsket var vanskelig å finne i markedet, så de startet sin egen reise med å utvikle Aarja´s kosttilskudd for å skape de beste produkter for seg selv, noe de har lyktes med. Nå fortsetter de sin reise som DU også kan være en del av!

Elisabeths samiske slekt

Våre røtter er basert i Nord-Skandinavia, hvor våre samiske forfedre har levd i pakt med naturen i uminnelige tider og forvaltet landet og vannet med stor respekt og omsorg. Samenes helhetlige helhetssyn på hvordan deres bomiljø smelter sammen med natur, historie, språk og reindrift er noe vi er inspirert av. Hvordan de høster fra naturen gjennom de åtte sesongene, men også deres måte å ta vare på hele dyret ved slakting av rein. Ingenting kastes unødvendig der innmat er et godt eksempel på dette og som også er en viktig kilde til god helse.

Aarja x Jon Henrik Fjällgren

Da vi skulle lage en reklamefilm for flere år siden, ville vi ha med Jon Henrik Fjällgrens magiske stemme. Med våre samiske røtter og inspirasjon var det en selvfølge for oss. Da vi senere snakket med Jon Henrik om dette, fant vi flere ting vi hadde til felles, blant annet vårt syn på helhetlig helse, natur og kosttilskudd. Siden den gang har vi jobbet sammen for å utvikle nye produkter, lage avslappende musikk og dele mye opplevelser med hverandre.

 

De åtte årstidene skaper et unikt klima

Blant samene er det en skikk å dele året inn i åtte årstider – derav blir samene kalt de åtte årstidenes folk. De ulike årstidene beskriver års syklusen til reinen og reindriftsutøveren. Disse årstidene påvirker også vegetasjonen. Ingrediensene plantene produserer for å beskytte seg mot det harde klimaet gir frukt og bærer unik styrke, vitalitet, aroma og smak.

DÁLVI - VINTER 

Vinteren tar tak i naturen fra slutten av november og er starten på den mørke årstiden. Det er en tid med store utfordringer, ikke minst på grunn av mangelen på naturlig lys.
Reinsdyr er tilpasset det arktiske klimaet og kan lagre både vann og energi når det blir kaldt og beiter fritt i denne perioden. Bjørnen og andre dyr legger seg for å spare energi. Furu og gran er de eneste greenene som matcher den grønne fargen til det flammende nordlyset. Furubark er en viktig ingrediens da vi utviklet Aarjas KOLLAGEN. Tradisjonelt har bruk av bark vært viktig for å styrke hudens beskyttende barriere og bindevev i kroppen. Om vinteren er furubark en god kilde til antioksidanter.

VÅR/SOMMER

I juni er det tid for nytt liv. Landskapet blomstrer i grønne nyanser og naturen skinner karismatisk. Selv om midnattssolen gir grunnlag for vekst 24 timer i døgnet, gir nordavinden perioder med kalde netter. For reinen er kalvingen over. Reinen og kalvene oppsøker bjørkeskog, myr og bekker der grøntområdet kommer tidlig. Her kan de beite i fred og ro. Alle foreldre, enten det er rein, fugler eller mennesker, mates nye familiemedlemmer med gode proteiner, mineraler og vitaminer som gir energi og bygger opp unge og gamle kropper. Mineralet MSM er organisk svovel – et av de viktigste mineralene for å kontrollere kroppens mange prosesser og bygge bindevev. Vi laget vår OptiMSM+C med en kombinasjon av verdens beste MSM med nordiske blåbær. De unge i familien foretrekker OptiMSM+C når mineralsmaken ikke blir for fremtredende og et pluss er at antioksidantene fra blåbær bygger spenst.

 

GIĐĐADÁLVI - VÅR/VINTER

I februar er solen endelig tilbake igjen. Med lyset og den gradvise økningen i temperatur fra solen begynner den frosne naturen sakte å våkne. Etter en lang vinter er fjorårets sparte energi snart brukt opp og når mars bringer lengre dager, begynner isen å smelte og snøen får en annen tekstur. Under snøen begynner plantene å forberede seg på vårens hektiske rush og bjørnen kommer ut av sin vinterdvale. De første fuglene kommer tilbake etter vinteroppholdet i sør. Reinen flyttes fra vinterbeiteområdet til lavfjellet. Reinen oppsøker sine gamle kalvingsplasser. De modigste plantene våger etter hvert å se opp gjennom sprekker i snøen. Disse tidlige urtene inneholder kilder til C-vitamin. Vår egen Elisabeth slet lenge med lite energi og trøtthet, og vi lagde derfor Aarja´s effektive Vitamin C med blant annet nordiske urter. En kilde egnet for å bekjempe tretthet som reduserte hennes livskvalitet gjennom flere år.

SOMMER

Fra slutten av juni er sommeren i full gang. Alle som kommer nordover på denne tiden av året legger merke til hvor levende fargene er i naturen. Blomstene, bladene på trærne, urter og bær har veldig intense farger. Blåbær er mørkeblå på grunn av mange antioksidanter. Trærne har også mye saft og dermed en sterk grønnfarge på bladene. I elvene er det god sikt, og fisken lever i blått, klart vann.

Reinen beiter høyere opp på fjellet for å unngå varmen og komme vekk fra insekter. I løpet av denne tiden må reinen samles for reinmerking, som er en svært intensiv tid for reindriftsutøverne, som ofte jobber døgnet rundt.

Lav energi i denne vakre, men intense årstiden kan være et signal om at kroppen har vitaminmangel. Et familiemedlem av oss ble diagnostisert med B12-mangel, med lavt energinivå, tung pust og hjertebank. Vi utviklet derfor et naturlig og effektivt kosttilskudd med B12 med nordiske bær. Det hjelper hjernen, nervesystemet og immunsystemet og kan bidra til god helse og motstandskraft

 

GIĐĐA - VÅR

Sover du for lenge kan du gå glipp av den korte våren i nord. Selv om solen skinner flere timer om dagen, venter naturen på en gjenfødelse. Når snøen smelter helt og isen bryter med et høyt brøl, sprekker plutselig knoppene på trærne. Flere lysegrønne planter overrasker med sin tilstedeværelse. Vårblomstene våger etter hvert å se opp gjennom sprekker i snøen, og fargene stiger i trærne. Reinkalvene blir født og reinen velger sørlige skråninger med flekker av barmark. Agnet består av det som kan nås av lav, gress, urter og løv. Så kommer tiden da natten bades i lys. Midnattssolen gir grunnlaget for plantenes unike tilpasning i nord. Kombinasjonen av lys døgnet rundt og den skarpe vårluften får plantene til å produsere sine egne beskyttende stoffer mot kulde og stråling, som antioksidanter og vitaminer.

 

HØST/SOMMER

I slutten av juli sier midnattssolen farvel for i år og det begynner så smått å bli mørkere om kveldene. Reinen vandrer ned til bjørkeskog og myr. Nå er det nødvendig å bygge opp muskler og fettlag for vinteren. Det er mye mat i form av blader, gress og urter. Sopp som er rik på protein og fosfor er noe reinen elsker.

For oss mennesker er det sesong for å plukke blåbær og tyttebær. Mange får energi av å gå i naturen og noen ganger er musklene helt utmattet etter flere timers gange i ulendt terreng.


Håkon, Aarjas grunnlegger, har hatt mange år med krevende lederroller. Hans beste tips for stress er løping i naturen. For Håkon er fysisk aktivitet et viktig grunnlag for god helse, og for å motvirke hans stressfulle hverdag og behov for å støtte muskler og hjerte, utviklet Aarja et unikt MAGNESIUM3 kosttilskudd med tre effektive magnesiumkilder.

HØST

Når høsten er i full gang i midten av september, med kjøligere netter og noe lett snøfall, trekker trærne energien tilbake til røttene. Denne prosessen gir sterke oransje og røde høstfarger til bladene. Når frosten kommer, avtar tilgjengeligheten av urter, gress og løv. For reinen betyr det at den må spise mer lav og grave opp underjordiske deler fra vannkløver og andre urter. Det er også på tide å samle og skille rein i reingjerder da det er sesongmessig slaktetid. Dette er tungt arbeid, som krever rå styrke og god beinstruktur. Kalcium er et meget viktig mineral for å opprettholde normal beinstruktur. Aarjas KALSIUM inneholder også vegansk D3 fra lav og vitamin K2. Når huden absorberer mindre sol, trenger kroppen tilskudd av D-VITAMIN for å få et godt opptak av de viktige mineralene kalsium og fosfor.

HØST/VINTER

Med det første store snøfallet gjør bjørnen seg klar til å spare energi og forberede seg på vinterhvile. Reinen leter etter steder hvor det kan være igjen litt grønne områder. De siste trekkfuglene forlater reirene sine på kysten. Solstrålene blir færre, helt til solen tar et midlertidig farvel i slutten av november. Det er på tide å fylle på D-vitamin og gode marine fettsyrer for å opprettholde de viktige funksjonene til hjernen, hjertet og kroppen. Aarjas OMEGA3 KRILL inneholder rene marine oljer av høyeste kvalitet, DHA/DPA-fettsyrer laget av krill, et mikroskopisk krepsdyr som lever i verdens kaldeste og reneste farvann. Krepsdyret inneholder unike marine antioksidanter med et godt innhold av astaxanthin og andre næringsstoffer, noe som gjør at Aarja OMEGA3 KRILL tilfører gode og nødvendige fettsyrer som kroppen og ikke minst hjertet setter stor pris på. Alle som har vokst opp i nord har en barndom der omega-3 fettsyrer i vinterhalvåret var en selvfølge. Detten er fordi kroppen selv ikke kan produsere disse.

Vitaminer og mineraler som gjør en stor forskjell