En dame kledt i svart sitter i lotusposisjon på enden av en yogamatte, hun er ufokusert mens det i forgrunnen står en boks med kosttilskudd i fokus

Artrose og leddenes smøremiddel hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et viktig molekyl som finnes naturlig i kroppen og som er en viktig byggestein i leddvæsken som finnes i alle ledd. Den gir smøring og demping i et friskt og normalt ledd. Den virker også slik at leddet beveger seg med minst mulig friksjon.

Leddvæsken gir støtdemping under aktivitet og også beskyttelse for leddet mot skade og sykdom.

ARTROSE GIR TAP AV HYALURONSYRE

Når du har artrose, blir hyaluronsyren i leddvæsken fortynnet og brutt ned. Dette reduserer væskens naturlige egenskaper.

Dette kan gi økt grad av betennelsesprosesser som kan bryte ned brusken i leddet ytterligere.

Betennelsen fører også til at smertereseptorer begynner å aktiveres under normal bevegelse.

BEVEGELSE SMØRER OGSÅ LEDDENE

Smerter fører ofte til at artrosepasienter begrenser bevegelse. Dette er noe som i sin tur fører til ytterligere nedbrytning av strukturene i leddet og kvaliteten på leddvæsken. Dette har sammenheng med at bevegelse er nødvendig for leddene i kroppen for at de skal fungere normalt.

KOLLAGEN MED HYALURONSYRE

Vår Kollagen med furubark er fremstilt fra hormonfri og antibiotikafri kyllingbrusk som likner svært mye på menneskelig brusk, og tas dermed veldig godt opp av kroppen. Vanligvis bruker kollagenprodukter å tilsettes syntetisk hyaluronsyre, men i vårt er det en naturlig sammensetning siden det er laget fra brusk.

Furubark gjør opptaket av kollagen bedre, og er i tillegg naturlig antiinflammatorisk.

Har du artrose kan det være fordelaktig å fylle på med hyaluronsyre for å se om det kan hjelpe.

Tilbake til bloggen