En dame kledt i svart boblejakke, et rødt hårbånd og med en gul sekk på ryggen står oppe på en fjellknaus i profil og skuer ut over området. I den ene hånda har hun en flaske med kosttilskudd i.

Kan man virkelig forsterke sitt immunforsvar? Vi avslører mytene!

Med et raskt søk gjennom sosiale medier eller en helseblogg, vil du sannsynligvis komme over noen tips for å styrke immunsystemet ditt eller et innlegg som anbefaler de "beste vitaminene for å styrke immuniteten». Kan du virkelig «booste» immunsystemet ditt?

Svaret på dette spørsmålet er ikke så enkelt som du kanskje tror. Først må vi vurdere hva «boosting» av immunsystemet faktisk betyr. Sannheten er at hvis du skulle ta et vitamin eller supplement som virkelig kan styrke din immunitet, ville du kanskje ikke være så fornøyd med resultatet! 

Sunn immunrespons

En sunn immunrespons handler ikke bare om å være sterk, det handler om balanse. Hvis immunsystemet vårt faktisk ble «styrket», ville det sannsynlig være hyppige overreaksjoner, immuncellene ville ikke kunne skille ordentlig mellom fremmede/innvaderende celler kontra egne celler, og sluttresultatet ville være et liv i autoimmunitet og/eller allergiske reaksjoner. Det var sannsynligvis ikke det du hadde i tankene!

Når folk tenker på immunitetsforsterkere, ser de ofte etter måter å støtte immunteten på en naturlig måte - og det er en stor forskjell!

Å støtte naturlig immunitet er prosessen med å gi kroppen det den trenger for å kunne gi en riktig og balansert immunrespons. En stor del av dette er å sørge for at tilstrekkelige vitaminer og mineraler er tilgjengelige slik at immunsystemet kan utføre reaksjonene som forhindrer fremmede celler, bakterier, virus, etc. fra å invadere vår sunne kropp. På dette tidspunktet lurer du kanskje på hva du kan gjøre for å støtte immunsystemet ditt. Vi har noen forslag! 

Sunt kosthold for immunitet

En stor del av å støtte naturlig immunitet er et sunt kosthold! 

Enkelte matvarer er godt kjent for sine immunforsvarende egenskaper, som hvitløk, kurkumin, grønne grønnsaker og forskjellige bær. Disse har alle antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper og er også veldige næringsrike, noe som betyr at systemet ditt får en mengde helsestøttende elementer for hver bit! 

Du vil kanskje legge merke til at noen av disse ingrediensene er i produktene våre, som kurkumin, ingefær, tyttebær og blåbær, og dette er ikke en tilfeldighet. Når naturen gir oss slike fordelaktige matvarer, så må vi bruke dens gaver! 

For naturlig immunitet, håndtering av stress og trening

For mange mennesker - er stresshåndtering en avgjørende komponent for å sikre at immunsystemet vårt forblir sterkt. Selv om korte perioder med stress er en naturlig(sunn) respons, gir langvarig stress en betydelig påkjenning på styrken til vårt immunsystem. Så dette betyr at vanlige stresshåndteringsteknikker - som meditasjon, daglig bevegelse og tøyning, kreative aktiviteter og hobbyer faktisk kan bidra til å holde immuniteten i toppform.

En annen form for stressmestring er trening, som i seg selv også kan komme imunnsystemet til gode! Med kroppens tilpasninger etter trening og ved å forbedre sirkulasjonen, er fysisk aktivitet en fin måte å støtte naturlig immunitet på. 

Les gjerne mer her om 8 enkle steg du kan ta for et bedre immunsystem.

Søvn støtter opp under hele immunsystemet

Visste du at søvn også gir immunitet? Det stemmer, når du sover, er dette en kritisk hvileperiode for kroppen som balanserer immunresponsen. Faktisk påvirker søvn begge delene av immunsystemet vårt - det medfødte og det adaptive, som gir oss en godt avrundet respons på passende betennelsesnivåer og celleminne, slik at vi er forberedt på neste forekomst av infeksjon!

For en sunn immunrespons, vær ute i litt sol!

Å tilbringe tid ute er også en annen flott måte å styrke immunsystemet på. Enten du er ute på en rask spasertur i nabolaget ditt, en fottur utendørs, svømmer eller sykler, får du nyte vitaminet fra solskinnet som immunsystemet vårt trenger for å fungere optimalt

Effekten av sollys på huden vår er å konvertere inaktivt vitamin D til dets aktive(brukbare) form, som deretter har flere effekter av immunceller i hele kroppen vår. Det er så viktig at vitamin D-mangel er forbundet med økt autoimmunitet og økt følsomhet for infeksjon. Som du kan se, er riktige vitamin D-nivåer en nødvendig del for å opprettholde immunbalansen!  

Men hva skjer når det blir kaldt ute, og soleksponeringer er begrenset? Slapp av, du trenger ikke gå på ski i badedrakten din, vi kan hjelpe deg!

Kosttilskudd for immunsystemet

Uansett om det er kaldere, enten du har satt deg inne, eller om du bare vil være ekstra sikker på at du får i deg riktig ernæring for immunitet, kan vitamin- og mineraltilskudd være en fantastisk måte å sikre at immuncellene dine har akkurat det de trenger for å beskytte deg! Når det er sagt, bør imidlertid innhold og kvalitet være en absolutt prioritet. Tross alt må kroppen din kunne gjenkjenne og bruke disse vitaminene for at de skal være effektive.  

Heldigvis for deg har vi brukt utallige timer på å formulere og utvikle produkter som ikke bare er av reneste kvalitet, men også så unike at vi kombinerer noen av de sunneste matvarene på planeten for å gjøre naturens gaver effektive, og kosttilskudd som er enkle å ta. 

Noen av våre favoritter for immunitet inkluderer Vitamin D3 med tyttebær, OptiMSMS+C og blåbær, Vitamin C med sink og chaga, og til slutt, Kurkumin med ingefær og B12. 

Hver av disse inneholder de anti-inflammatoriske, antioksidantrike næringsstoffene som støtter naturlig immunitet med en ekstra gunstig effekt fra plantene som finnes i disse næringsrike matvarene! 

Les mer om dem i vår webshop, og styrk immunforsvaret før det kalde vinterværet kommer!

Vi håper vi har kunnet bidra med litt ny kunnskap til deg i dag - hovedsakelig at vi ikke bør fokusere på å styrke immunsystemet, så mye som vi burde støtte dets naturlige balanse. Noen av de beste måtene å gjøre det på er med riktig kosthold, trening, stresshåndtering, søvn og selvfølgelig å inkludere våre beste immunforsvarstilskudd.

Når vi fokuserer på hele kroppen og gir den noen av naturens sunneste matvarer, kan vi holde oss friske gjennom hele året!

Tilbake til bloggen