"Etter et par måneder var magen helt forandret" | Mariannes historie

"Etter et par måneder var magen helt forandret" | Mariannes historie

"Jeg heter Marianne, er 41 år og bor i Alta. Jeg har tre barn og skal bli bestemor i januar, noe jeg gleder meg veldig til.

Jeg jobber som lærer i ungdomsskolen, som treningsinstruktør på Spenst Alta - og ellers er jeg aktiv på flere fronter.

Samisk identitet

Familien min er preget av fornorskningen, så jeg har brukt store deler av livet mitt på å ta tilbake min samiske kultur og identitet, både i form av språk, håndverk og tradisjoner. Jeg elsker samisk duodji/håndverk og bruker mye tid på å sy, både på maskin og for hånd. Jeg syr både kofter, skaller, skinnprodukter, frynser tørklær mm., og jeg bruker mye tid i prosessene.

Dette er stort sett givende aktiviteter, men det kan også være en kilde til stress dersom jeg tar på meg for mye (!) I tillegg til at jeg er glad i håndverk er jeg også veldig glad i å være i fysisk aktivitet, offroadsykling er en av favorittene. Jeg elsker å være på fjellet - fiske og jakte.

Høsting av naturen er en viktig del av livet mitt, og jeg prøver å få med meg så mye som mulig i en hektisk hverdag; bær, sopp, chaga, fisk og kjøtt. Uten nærhet til naturen føles ikke livet helt optimalt.

Dette er en av grunnene til at jeg fikk øynene opp for produktene fra Aarja – rene og naturlige ingredienser og en filosofi om å hente kunnskap fra våre forfedre her nord. 

På leting etter det som hjelper en urolig mage

Siden jeg var i tenårene har jeg hatt irritabel mage og tarm. Det har ofte vært en kilde til irritasjon, vondt i magen, oppblåsthet, usikkerhet ifht om jeg tåler maten som jeg spiser greit osv. Magen reagerer også utrolig dårlig på stress.

Jeg har prøvd veldig mye ulikt, kjerringråd, eliminering av ulik kost, probiotika mm., men ikke funnet noe som helt har fungert. De siste årene har jeg også slitt med et immunforsvar som har vært slitent. Jeg har hatt lav motstandsdyktighet og vært mye forkjølt, hatt lavt energinivå mm.  

Kirstis historie som inspirasjon

I mars 2023 leste jeg historien om Kirsti på nettet, samt fikk anbefalt produktene fra Aarja av en god kollega. Jeg valgte å teste ut OPTIMSM + C, og har ikke avstått fra en eneste dose. Den første måneden kjente jeg gradvis bedre og bedre effekt, og etter et par måneder var magen helt forandret.

Det var slutt på oppblåsthet, jeg kunne tillate meg et større utvalg mat uten at magen gikk «bananas» og den ble generelt rolig. Plutselig trengte jeg ikke å tenke på magen lengre, den bare «var der» og fungerte som den skulle. Energinivået steg også betraktelig, og jeg syns huden min fikk en ekstra glød…  

Siden produktet hadde så stor effekt på min kropp og hverdag gikk jeg videre – og startet så med inntak av Kurkumin, Magnesium og Kalsium for å få tilskudd av mineraler som har effekt på muskelfunksjon og skjelett, samt fungere betennelsesdempende.

Jeg har et ganske høyt tempo i hverdagen, så belastningen på kroppen er tidvis stor. Når jeg bikka førti år var det også en liten vekker om at tiden ikke står stille, og at jeg må sørge for å ta vare på kroppen min slik at jeg kan gjøre mest mulig av alt det jeg synes er gøy. Nå som jeg skal bli bestemor er det bare enda viktigere 😉

Slik ser dagen min ut med Aarja Health

Jeg starter hver morgen med å helle kaldt vann i et glass og blander pulveret inn, også lar jeg det stå 10 minutter. Da er pulveret helt oppløst. Hvis jeg ikke lar det stå litt kan det bli litt klumper. Dette er fordi pulveret ikke inneholder anti-klumpemiddel eller andre E-stoffer.

Venter litt før jeg spiser frokost, en time etterpå ca. Hvis jeg kjenner utover dagen at magen ikke er helt i balanse, har jeg tatt en pose til. Spesielt hvis jeg skal spise mat jeg vanligvis har reagert litt på. 

Før frokost tar jeg også 1 kalsium og 1 kurkumin. Til lunsj tar jeg 1 kollagen sammen med 1 C-vitamin. Før jeg legger meg tar jeg 2 Magnesium."

Marianne, 41 år fra Alta

(Selv om Marianne og mange andre har kjent en forbedring ved bruk av våre produkter, er ikke dette vi noe kan garantere. Ved bruk av legemidler eller sykdomstilstander - forhør deg alltid med din lege før du starter med kosttilskudd. Kosttilskudd skal ikke erstatte et variert kosthold.)

 

Tilbake til bloggen