Et tredelt bilde hvor det fra venstre til høyre vises kokte og oppkuttede nypoteter, agurksalat i tynne skiver og noen som skjærer i en rå laks

3 sunne oppskrifter til midtsommer

Det er starten på sommeren i Norge, med lengre dager og nydelig vær. Bærene blomstrer i skogene. Folk overalt nyter gåturer med familie og venner, dagene er plutselig uendelige lange. Midnattssolen guider veien. Uformelle sommerdager gir rom for å rømme på hytta, og avslappende timer med fiske.
Det er en fryd å besøke lokale norske markeder om sommeren. Grønnsaksboder er stablet høyt med sesongens rikelige høsting. Fiskehandlere selger dagsfersk fisk. Å spise er en nytelse, og det kreves svært få ingredienser for å lage et deilig måltid. Dessert kan være så enkelt som en skål med sommerjordbær.
Nyt sommeren med disse sunne oppskriftene fra Aarja Health!

Nypotetsalat

4 porsjoner
Nypoteter er en smak av sommer i Norge. Sesongen for disse strekker seg over to måneder, fra midten av juni til midten av august. Denne oppskriften på nypotetsalat er et must på enhver grillfest. Tradisjonelt bruker mange majones, mens denne versjonen er en lettere og sunnere variant.

Ingredienser

• 1,5 kilo nypotet
• 75 ml hvitvinseddik
• 150 ml ekstra virgin olivenolje
• 2 ss fullkornssennep
• En klype salt
• 3 sylteagurker, hakket
• 2 håndfuller dill, hakket

Sånn gjør du:

1. Kok potetene til de er møre, ca 20 minutter. Tøm ut vannet og avkjøl.
2. Visp sammen hvitvinseddik, olivenolje, sennep og salt i en bolle.
3. Skjær potetene i 5 centimeter store biter og legg i en bolle.
4. Dryss over vinaigretten.
5. Tilsett sylteagurk og dill. Rør godt om.
6. Avkjøl i minst to timer.

Agurksalat

4 porsjoner
Denne enkle salaten lages ved å dekke agurke til med en hjemmelaget syltevæske. Agurker holder mye vann og hjelper kroppen med hydrering. Dette er spesielt gunstig i sommermånedene.

Ingredienser

• 1 middels agurk, skåret i svært tynne skiver med skallet på
• 60 ml hvitvinseddik
• 60 ml vann
• 1 ts kosher salt
• 4 ss flatbladpersille, hakket

Sånn gjør du:

1. Kombiner eddik, vann, salt og søtningsmiddel i en panne over middels høy varme for å lage en syltende væske.
2. La avkjøles
3. Legg agurken i en grunn bolle.
4. Dekk til med væske.
5. Avkjøl tildekket i 2 timer.
6. Til servering, dryss over persille.
7. Oppbevar rester i kjøleskapet i opptil tre dager.

Grillspyd med norsk laks og grønnsaker

Laks er en sunn kilde til protein og omega 3. Norsk laks er noe av det beste i verden.
4 porsjoner

Ingredienser

• 8 trespyd dynket i vann før bruk
• 400 gram norsk laks, tykke skiver
• 16 små tomater
• 1 liten squash, kuttet i tykke skiver
• 1 rød paprika kuttet i terninger
• Olivenolje
• Salt og pepper etter smak

Sånn gjør du:

1. Tre ingrediensene på spydene.
2. Dryss over litt olivenolje.
3. Strø på salt og pepper.
4. Legg på en varm grill og stek til laksen er gjennomstekt.
Tilbake til bloggen