"Etter et par måneder var magen helt forandret"

Marianne har slitt med irritabel mage og tarm siden tenårene, og har ikke funnet noe som har fungert før hun prøvde OptiMSM®+C fra Aarja Health.

Nå er magen mye roligere og tillegg har hun fått mer energi i hverdagen.

"Jeg heter Marianne, er 41 år og bor i Alta. Jeg har tre barn og skal bli bestemor i januar, noe jeg gleder meg veldig til.

Jeg jobber som lærer i ungdomsskolen, som treningsinstruktør på Spenst Alta - og ellers er jeg aktiv på flere fronter.

Familien min er preget av fornorskningen, så jeg har brukt store deler av livet mitt på å ta tilbake min samiske kultur og identitet, både i form av språk, håndverk og tradisjoner. Jeg elsker samisk duodji/håndverk og bruker mye tid på å sy, både på maskin og for hånd. Jeg syr både kofter, skaller, skinnprodukter, frynser tørklær mm., og jeg bruker mye tid i prosessene.

NÆRHETEN TIL NATUREN
Dette er stort sett givende aktiviteter, men det kan også være en kilde til stress dersom jeg tar på meg for mye! I tillegg til at jeg er glad i håndverk er jeg også veldig glad i å være i fysisk aktivitet, offroadsykling er en av favorittene. Elsker å være på fjellet - fiske og jakte.

Høsting av naturen er en viktig del av livet mitt, og jeg prøver å få med meg så mye som mulig i en hektisk hverdag, bær, sopp, chaga, fisk og kjøtt. Uten nærhet til naturen føles ikke livet helt optimalt.

HAR PRØVD MYE ULIKT, MEN INGENTING HAR FUNGERT
Dette er en av grunnene til at jeg fikk øynene opp for produktene fra Aarja – rene og naturlige ingredienser og en filosofi om å hente kunnskap fra våre forfedre her nord.

Siden jeg var i tenårene har jeg hatt irritabel mage og tarm. Det har ofte vært en kilde til irritasjon, vondt i magen, oppblåsthet, usikkerhet ifht om jeg tåler maten som jeg spiser greit osv. Magen reagerer også utrolig dårlig på stress.

Jeg har prøvd veldig mye ulikt, kjerringråd, eliminering av ulik kost, probiotika mm., men ikke funnet noe som helt har fungert. De siste årene har jeg også slitt med et immunforsvar som har vært slitent. Jeg har hatt lav motstandsdyktighet og vært mye forkjølt, hatt lavt energinivå mm.  

IKKE AVSTÅTT FRA EN ENESTE DOSE
I mars 2023 leste jeg historien om Kirsti på nettet, samt fikk anbefalt produktene fra Aarja av en god kollega. Valgte å teste ut OPTIMSM + C, og har ikke avstått fra en eneste dose. Den første måneden kjente jeg gradvis bedre og bedre effekt, og etter et par måneder var magen helt forandret.

Det var slutt på oppblåsthet, jeg kunne tillate meg et større utvalg mat uten at magen gikk «bananas» og den ble generelt rolig. Plutselig trengte jeg ikke å tenke på magen lengre, den bare «var der» og fungerte som den skulle. Energinivået steig også betraktelig, og jeg syns huden min fikk en ekstra glød…  

MÅ TA BEST MULIG VARE PÅ KROPPEN
Siden produktet hadde så stor effekt på min kropp og hverdag gikk jeg videre – og startet så med inntak av Kurkumin, Magnesium og Kalsium for å få tilskudd av mineraler som har effekt på muskelfunksjon og skjelett, dempe betennelser, samt gi meg bedre søvn.

Jeg har et ganske høyt tempo i hverdagen, så belastningen på kroppen er tidvis stor. Når jeg bikka førti år var det også en liten vekker om at tiden ikke står stille, og at jeg må sørge for å ta vare på kroppen min slik at jeg kan gjøre mest mulig av alt det jeg synes er gøy. Nå som jeg skal bli bestemor er det enda viktigere 😉

Slik ser dagen min ut med Aarja:
Jeg starter hver morgen med å helle kaldt vann i et glass og blander pulveret inn, også lar jeg det stå 10 minutter. Da er pulveret helt oppløst. Hvis jeg ikke lar det stå litt kan det bli litt klumper. Dette er fordi pulveret ikke inneholder anti-klumpemiddel eller andre E-stoffer.

Venter litt før jeg spiser frokost, en time etterpå ca. Hvis jeg kjenner utover dagen at magen ikke er helt i balanse, har jeg tatt en pose til. Spesielt hvis jeg skal spise mat jeg vanligvis har reagert litt på.

Før frokost tar jeg også 1 kalsium og 1 kurkumin. Til lunsj tar jeg 1 kollagen sammen med 1 C-vitamin. Før jeg legger meg tar jeg 2 Magnesium."

Marianne, 41 år fra Alta

(Selv om Marianne og mange andre har kjent en forbedring ved bruk av våre produkter, er ikke dette vi noe kan garantere. Ved bruk av legemidler - forhør deg alltid med din lege før du starter med kosttilskudd. Kosttilskudd skal ikke erstatte et variert kosthold.)

HVA ER OPTIMSM?
OptiMSM består av mineralet svovel, som er kroppens fjerde viktigste mineral. Den har en kraftig antiinflammatorisk og betennelsesdempende effekt, og er viktig for mange funksjoner i kroppen. Energimetabolismen, celleoptimalisering, bidrar til bedre leddhelse og restitusjon blant annet.

HVEM TRENGER MSM?
Vi kan få underskudd på svovel ved disse tilstandene:

 • muskelsvinn, p.g.a. sykdom eller høy alder
 • kroniske betennelser. F.eks. i mage/tarm eller muskler og ledd
 • hard trening
 • høy alder
 • lite mat eller ensidig kosthold

Eldre er oftere utsatt for svovelmangel. Vegetarianere som ikke spiser kjøtt, eller andre som spiser generelt lite mat, er også utsatt. MSM blir også ofte kalt for ”skjønnhetsmineralet”, ettersom det er kjent for å være godt for hud, hår og negler.

Vår bestselger OptiMSM er verdens reneste MSM og har mange kliniske studier bak seg. Vi får inn utrolig mange gode tilbakemeldinger på vår OptiMSM, og det som går igjen er mer energi, mindre leddplager, bedre søvn og finere hud blant annet.

DETOX AV KROPPEN
OptiMSM setter i gang kroppens eget detox-system. Den renser leveren, nyrene og mage/tarm, og kan i forbindelse med dette gi noen kortvarige bivirkninger slik som løs mage, mild kvalme og ubehag i kroppen. Dette oppstår svært sjeldent og er av forbigående karakter og ikke farlig. Skulle du oppleve dette, er det bare å ta en pause i 5 dager og starte opp igjen med en mindre dose. Har du sensitiv mage anbefaler vi å ta produktet sammen med mat.

Hva gjør
OptiMSM® + C?

 • Bra for vedlikehold av sunne ledd

 • Bra for energi

 • Anti-inflammatorisk & betennelsesdempende

 • Består av kroppens 4. viktigste mineral, svovel

 • Med C-vitamin & antioksidantrike nordiske blåbær

 • Kun trygge og effektive ingredienser

 • Tusenvis av fornøyde brukere!

Prøv OptiMSM®+C med ett enkelt kjøp eller start et abonnement og spar 15 % hver måned.

Alle abonnementer er uten bindings- eller oppsigelsestid. Du kan enkelt kansellere på telefon eller mail. 14 dagers angrerett.

INGREDIENSER

Ingredienser: Mikroinnkapslet blåbær (Vaccinium Myrtillus) juicepulver (tørrstoff fra blåbærsaft, maltodekstrin), metylsulfonylmetan (OptiMSM®), L-askorbinsyre (vitamin C).

Anbefalt daglig dose inneholder: 1 pose:

Vitamin C fra askorbinsyre

500 mg (625 %**)

OptiMSM®

1500 mg***

Blåbærsaftpulver

2985 mg***

***NRV: nutrient reference value not defined.
**% of nutrient reference value

Food supplement should not be used as a substitute for a balanced and varied diet and a healthy lifestyle. The recommended daily dose should not be exceeded. The product must be kept out of reach of children. Store in original package at room temperature in a dry place.

BRUKSANVISNING

Anbefalt daglig dose: 1 pose per dag blandet med vann.

Bruk: Tilsett 1 pose i et glass med vann og rør med en teskje. Drikkes før måltider.

Når bør jeg ta OptiMSM®+C? OptiMSM®+C kan tas når som helst i løpet av dagen. Vi anbefaler imidlertid å ta det i løpet av morgenen, helst før frokost, da C-vitamin kan ha en litt oppkvikkende effekt for noen. Vi bruker selv å drikke det før frokost, for å kickstarte dagen!


Vårt bestselgende supermineral - se hva andre sier!

Aarja Health - rene, nordiske kosttilskudd

Aarja Health produserer rene, høyopptakelige og vitenskapelig dokumenterte vitaminer og mineraler i vår moderne fabrikk i Finland. Gjennom naturlige kosttilskudd er målet vårt å lage enkle løsninger som gir en god helse i hverdagen.

NATURLIGE, HØYKVALITETS INGREDIENSER

EGEN FABRIKK I FINLAND

40-ÅRS ERFARING

Familiebedrift

Aarja Health ble grunnlagt av Håkon og Elisabeth som etter en vanskelig sykdomsperiode ønsket å finne en naturlig vei til bedre helse. De høykvalitetsproduktene de ønsket seg fantes ikke på markedet, så de begynte sin egen reise for å utvikle disse kosttilskuddene, noe de lyktes med - Nå fortsetter paret sin reise, som DU også kan ta del i gjennom produkter av høyeste kvalitet.

Inspirert av samisk visdom

Våre røtter er fra Nord-Skandinavia, hvor våre samiske forfedre har levd i pakt med naturen gjennom flere generasjoner, og forvaltet land og vann med stor respekt og omsorg. Samenes helhetlige syn på hvordan deres helse påvirkes av miljøet rundt dem, er noe som inspirerer oss.