En kvinnehånd med en grå genser heller en blå porsjonspose med OptiMSM+C i et glass med vann og teskje. En pakke med OptiMSM+C (vegan) med svart skrift står på pulten ved siden av glasset.

3 grunner til hvorfor du trenger MSM om du har smerter i 2024

Har du noen gang våknet dagen etter trening med vondt i hele kroppen? Selv om dette vanligvis betraktes som et tegn på en god treningsøkt, er det også tegn på at kroppen håndterer en betydelig mengde muskelskader.

Det høres kanskje ille ut, men denne mikroskopiske formen for skade er faktisk det som gjør at kroppen kan bygge seg opp igjen sterkere, raskere og mer forberedt på stresset som trening medfører i fremtiden.

Selvfølgelig om du legger denne type stress på kroppen din regelmessig, er det en god idé å ta et kosttilskudd for å hjelpe kroppen med å håndtere belastningen. Men finnes det et kosttilskudd som virkelig kan hjelpe deg med bedre restitusjon? Ja! Og svaret er MSM.

Hva er MSM, og hva står det egentlig for?

Metylsulfonylmetan (kjent som MSM) er en naturlig svovelholdig forbindelse som finnes i planter, dyr, og til og med mennesker! 

Mat med MSM

• Grønne bladgrønnsaker

• Fullkorn

• Epler

• Bringebær

• Alfalfaspirer

• Hvitløk

• Løk

• Asparges 

Hva er MSM bra for? 

MSM er bra for mange ting, hovedsakelig fordi det har betydelige anti-inflammatoriske effekter. Dette gjør MSM gunstig for mange tilstander, inkludert allergier, hudproblemer, smertebehandling og betennelsesrelaterte problemer. 

Da trening i seg selv skaper stress i kroppen, samt behovet for å reparere og gjenoppbygge, kan MSM være spesielt gunstig for idrettsutøvere eller alle som er i regelmessig fysisk aktivitet. Men hvorfor skiller MSM seg ut blant noen av de beste kosttilskuddene for restitusjon og smerte? La oss diskutere det!

Fordeler med MSM

Betennelse og oksidasjon er to kjemiske prosesser som ligger til grunn for mange kroniske helsetilstander. Så naturlig nok kan ethvert næringsstoff som hjelper til å formidle disse prosessene være gunstig for menneskers helse. Når det gjelder trening kan vi bruke MSM til sunn restitusjon på flere måter. 

Les gjerne mer her om OptiMSM+C og hvordan du kan integrere det i kostoholdet ditt.

Lindring av ledd – og muskelsmerter

En fin måte å bli kvitt disse smertene, enten de kommer av trening eller ikke – er MSM et bra alternativ. Det stemmer, om du leter etter noe for å lindre smerter, kan MSM være næringsstoffet for deg! Faktisk har studier sett en viss suksess med smertebehandling og mobilitet hos pasienter med slitasjegikt. En av de viktigste medvirkende faktorene til denne effekten antas å være på grunn av de anti-inflammatoriske egenskapene som MSM gir, selv om forskning fortsatt er nødvendig for å fastslå de fulle effektene av MSM-tilskudd for smertelindring. 

Økt antioksidantstatus (glutation)

De anti-inflammatoriske kreftene til MSM er ubestridelige, men visste du at MSM også forbedrer antioksidantstatus? Om du ikke har noen anelse om hva det betyr, referer antioksidantstatus til kroppens evne til å håndtere oksidasjon. Grunnen til at dette er så viktig, er fordi når kroppen ikke kan håndtere oksidanter, kan de forårsake cellulær skade som resulterer i sykdom. 

Så hva har dette med MSM å gjøre? Det er bra med tanke på å forbedre antioksidantstatus da det har vist seg å øke glutationnivået – en av kroppens viktigste antioksidanter. Selv om MSM ikke er en antioksidant, bidrar det til påfyll av en viktig antioksidant, noe som betyr at dette næringsstoffer er så bra for velvære som de kommer!

Forbedret restitusjon

Kombinasjonen av antioksidasjon og anti-inflammasjon er perfekt å kombinere med restitusjon. Fordi stress som kroppen blir påført, inkludert trening, øker oksidasjon og betennelse, så vil ethvert næringsstoff som kan bidra til å bekjempe disse prosessene til slutt hjelpe til med restitusjonen. Så om du restituerer etter trening, en skade eller prøver å overvinne en betennelsesrelatert tilstand er MSM næringsstoffet du bør vurdere! 

Sjekk ut OptiMSM+C med blåbær

Vi kunne ikke skrive en hel artikkel om MSM uten å nevne et av våre mest populære kosttilskudd – OptiMSM + C med blåbær! Det er en årsak til at OptiMSM+C rives fort ut av butikkhyllen...det er en svært effektiv MSM uten den bitre smaken av svovel. Du vil også få en bra antioksidantboost fra C-vitamin, og enda bedre, den er laget uten allergener og unødvendige tilsetningsstoffer. Vår premium OptiMSM + C er laget med blåbær rett fra nordisk natur, og vil støtte mobilitet, restitusjon og er det perfekte produktet for alle som ønsker å støtte generell helse. 

Tilbake til bloggen