En dame kledt i blått og med langt rødt hår står ufokusert fra brystkassa og opp, mens hun viser fram en boks med OptiMSM + C

7 enkle måter å detoxe kroppen naturlig på

Å detoxe/avgifte kroppen har blitt bare mer og mer populært innenfor helse- og velværebransjen, men i motsetning til de aller fleste trender, finnes det mange fordelaktige studier ved en renselse av kroppen. Det fine med dette er at du allerede detoxer kroppen din naturlig uten å tenke over det.

En hverdag med kjemikalier

Immunforsvaret, leveren, nyrene, huden, luftveiene og tarmen jobber kontinuerlig sammen for å bli kvitt farlige giftstoffer og kjemikalier.

Likevel bør du noen ganger gi kroppen din litt ekstra støtte til avgiftningsprosessen.

Hver dag utsettes kroppen din for kjemikalier, giftstoffer og parasitter gjennom ditt nærmiljø. Deodoranten du bruker hver morgen, rengjøringsmidlene du bruker til å skrubbe toalettet og få et skinnende gulv med, luften du puster inn i hjemmet ditt og tilsetningsstoffene i maten du spiser kan påvirke forurensningen av kroppen din.

Og det er nettopp dette miljøet som kan overbelaste din naturlige avgiftningsprosess og gjøre slik at kroppen får vanskeligheter med å fjerne giftstoffene selv.

I tillegg kan julehøytiden belaste din kropp ekstra dersom man spiser mye fet og sukkerholdig mat, samt drikker mer alkohol enn vanlig.

Les gjerne mer her om hvordan du enkelt kan få en sunnere hud med glød.

Trenger du en detox?

Hvis du er usikker på om du trenger en detox, er det noen symptomer du må følge med på:

  • Du sliter med å gå ned i vekt
  • Du føler deg mer utslitt og har mindre energi enn vanlig
  • Du opplever utslett eller andre utbrudd på huden din
  • Konsentrasjonsevnen blir dårligere
  • Du føler deg oppblåst
  • Du opplever hodepine som kommer ingensteds ifra
  • Du har lagt merke til endringer i avføringen, for eksempel at du føler deg mer forstoppet eller har regelmessige diaréanfall

7 enkle detox-vaner

Her er 7 enkle måter å detoxe kroppen naturlig på, slik at du føler deg i toppform igjen på et blunk!

DRIKK MER VANN
Hvis du føler deg trøtt eller oppblåst kan det godt hende at et par glass med vann kan utgjøre hele forskjellen! Vann transporterer avfallsstoffer effektivt ut av kroppen gjennom urinen, pusten og svetten. I tillegg økes forbrenningen med 30% innen den første timen etter at en har drukket en halv liter vann. 

REN MAT
Dropp ferdigmat og spis heller rene råvarer. Istedenfor en blåbærmuffins så spis havregrøt med ferske blåbær! Lag deg en fruktsmoothie eller grønnsaksjuice til frokost. Lag en enkel salat eller suppe til lunsj med friske grønnsaker og linser eller bønner. Fråts i frukt og grønt!

ØK SVOVELINNTAKET
Svovel er kroppens fjerde største mineral, og den er spesielt viktig for kroppens viktigste antioksidant glutation som er med på å avgifte leveren. Vår OptiMSM+C består av svovel og er verdens reneste MSM. Vi har i tillegg tilsatt C-vitamin, noe som øker opptaket av MSM, og støtter avgiftning av leveren.

Les mer om OptiMSM+C her.

AKTIVITET
Trening fremmer avgiftningsprosessen ved at kroppens system får en skikkelig boost, blodgjennomstrømningen øker og giftstoffer elimineres. Aerobic trening gjør at du svetter og giftstoffer frigjøres gjennom hudens porer.

KJEMIKALIEFRI HUSHOLDNINGSARTIKLER
Den totale mengden av kjemikalier vi er utsatt for i vår hverdag er stor hos de fleste og kan være en god grunn i seg selv for å ta en naturlig detox. Det beste er å bytte ut din shampoo, deodorant, tannkrem, håndsåpe, rengjøringsmidler, vaskemidler o.l med kjemikaliefrie og naturlige alternativer. Til og med teflonstekepanna din burde byttes ut!

BADSTUE
En fantastisk måte å detoxe på er å bruke badstue jevnlig. Den høye temperaturen gjør at vår kroppstemperatur stiger, blodårene utvider seg og forårsaker økt blodgjennomstrømming. Nervesystemet signalerer til svettekjertlene at de skal aktiveres, de produserer svette og med kraftig svette i badstue så kan man kvitte seg med giftstoffer som bly, kvikksølv, sink, kobber og andre kjemiske stoffer som vi altfor ofte blir utsatt for i dag og som kroppen vår tar opp.

SØVN
Å få nok søvn er muligens den beste detoxen for kroppen. Når vi sover, arbeider hjernen med å fjerne alle avfallsstoffer som har samlet seg opp gjennom dagen. Om natten pumpes det en væske inn i hjernen som renser hjernecellene for avfallsstoffer. Denne naturlige rensningen av hjernen er veldig viktig og det betyr at søvnmangel kan gjøre slik at rensningen ikke blir optimal.

 

Tilbake til bloggen