En mann og en dame står og ser på hverandre på en strand. De har på seg svart treningsstøy og holde begge en vannflaske med kosttilskudd.

Elisabeth forteller hvordan en kan tilnærme seg en aktiv livsstil

I dag har vår med-grunnlegger Elisabeth en aktiv livsstil for å føle seg både sterkere og mer energisk. Dette har ikke alltid vært enkelt for henne. Hun strevde med helseproblemer som krevde flere hjerteoperasjoner, og Elisabeth følte seg både sliten og fortvilet.

Norge er kjent som et land som aktivt driver med utendørsaktiviteter slik som langrenn, sykling og løping. Og alt hun selv ønsket var å delta i moroa. 

Hjertet er en muskel

Hvordan startet Elisabeths treningsreise? Det hele startet med at hun møtte en mann med navnet Håkon. Og for tre år tilbake grunnla de Aarja Health sammen.

"Da jeg møtte Håkon dro han meg ut og hjalp meg starte med løping," minnes Elisabeth. "Jeg tror ikke jeg hadde vært i stand til å starte opp med den rutinen uten ham. Han var tålmodig og ga meg aldri opp. Vi startet sakte."

Elisabeths tilnærming til trening var ikke uten frykt, "jeg trodde ikke at trening var bra for meg på grunn av hjertet mitt. Etter en stund skjønte jeg at det var helt feil!" Hun utdyper: "Hjertet vårt er en muskel, og når vi trener blir det sterkere. Det blir også mer motstandsdyktig mot hjertearytmi, som jeg led av."

Løping for en bedre psyke

Elisabeth forteller at etter hun begynte å løpe, merket hun umiddelbart en endring i sitt daglige energinivå. Dette motiverte henne til å fortsette å røre på seg. "Jeg vil være evig takknemlig. Håkon fikk meg til å innse hvor viktig trening var for min generelle helse. Min mentale helse ble også bedre."

Elisabeth løper et par ganger i uken, hele året gjennom de åtte samiske årstidene, men er spesielt glad i vintertrening. "Vi elsker å dra på fjellet når det er dekket av ren, hvit snø under en solfylt blå himmel." Både Elisabeth og Håkon liker også å gå på langrennsski sammen.

Begynn sakte og gi deg selv ros

Elisabeth foreslår når andre begynner på sin treningsreise og skal gjøre det til en vane: "Begynn sakte, og applauder alle prestasjonene dine. Start omså med kun 10 minutter om dagen."

Det er mye forskning som tilsier hvor nyttig kun ti minutters trening per dag kan være. "Elisabeth advarer om å sette seg for ambisiøse mål, det kan føre til at en ikke lykkes. Tankesettet er også veldig viktig,» understreker hun. «For å starte en ny vane er det viktig å gjøre det gradvis."

En fleksibel timeplan er nøkkelen til Elisabeths treningsrutine. Hun forteller at hun trener om morgenen etter en lett frokost, eller rundt klokken 15 for å gi tankene en pause fra arbeidet i løpet av uken. 

Grunnlaget er trening, kosttilskudd er det ekstra

Elisabeth tar også selvfølgelig kosttilskudd for å støtte hennes aktive livsstil. "Om jeg er sulten før en løpetur og ikke vil spise, er vår Sporty Boost Isotonisk perfekt å drikke da den gir meg energien jeg trenger uten å fylle magen med tung mat."

Elisabeth bruker også OptiMSM+C med blåbær for energi og restitusjon etter trening, samt Premium Magnesium3 for å forebygge muskelkramper. Hun legger til at Kurkumin med Ingefær & B12 er spesielt god å bruke mot inflammasjon etter en treningsøkt, men også daglig bruk for å forebygge inflammasjon generelt. 

Ved å starte, og opprettholde en treningsrutine har Elisabeth fått mer energi i hverdagen sin. Regelmessig trening, kombinert med et sunt kosthold og kosttilskudd for å støtte kroppen din, er den beste tilnærmingen til en aktiv livsstil. 

Tilbake til bloggen