På bildet er en smilende Tuija Hyyrynen. Hun sitter på benken ved en fotballbane med en fotball i hendene. I forgrunnen står det flere ulike typer kosttilskudd fra Aarja Health

Et intervju med atleten Tuija Hyyrynen

Den profesjonelle idrettsutøveren Tuija Hyyrynen spiller for fotballaget Juventus. Selv om klubben fra Torino i Italia ble grunnlagt i 1897, startet kvinnedivisjonen først i 2017. De kvinnelige fotballspillerne på Juventus har konkurrert i Serie A, toppserien i nasjonal fotball helt siden debutsesongen. 

Med seier som mål

"Sammen med klubblaget mitt satser vi mot det fjerde mesterskapet i Italienske Serie A på rad, og seier i den italienske cupen», sier den finskfødte, 34 år gamle atleten som også er på det finske landslaget. «Jeg bor på mitt femte år i vakre Italia. Før det bodde jeg årevis i USA, Sverige og Danmark – jeg fulgte alltid min lidenskap for fotball!"

Tuija begynte å spille fotball som 10-åring. Hennes interesse for sporten utviklet seg når hennes søster først startet å spille. "Jeg forelsket meg raskt i spillet, og faktumet ved at det er en lagidrett hvor man jobber sammen mot et mål."

En helt egen interesse for helse og velvære

Hun har alltid vært interessert i helse og velvære, og studerte en mastergrad i idrettsvitenskap mens hun spilte fotball i Umeå, Sverige. Å holde seg i form som profesjonell fotballspiller krever en svært streng treningsplan sammen med laget sitt. "Jeg har fotballtrening hver dag, som inkluderer treningsstudio og løping, i tillegg en fotballkamp eller to hver uke. Jeg trener også mye mobilitets – og restitusjonstrening, da går det i sykling og bruk av skumrulle," forklarer hun. 

"For meg handler det om å finne balansen mellom å presse seg selv til grensene, og sørge for at kroppen og sinnet restituerer seg mellom øktene." Så legger hun til: "I fotballmiljøer er det en oppfatning om at grunnleggende, sunn og variert husmannskost er nok til å holde ytelsen på topp, og at det ikke trengs annet kosttilskudd enn D-vitamin. Men i mitt tilfelle er jeg veldig fornøyd med at supermattilskuddene og vitaminene fant meg."

Hvordan Aarja har hatt effekt

Tuija sier hun oppdaget Aarja Healths produkter for over et år siden, og hun føler virkelig de positive effektene de har på hverdagen hennes. Før det innrømmer hun: "For å være ærlig slet jeg mye da jeg flyttet til Italia, på grunn av den ekstreme varmen og den svært krevende treningsplanen. Jeg fikk muskelkramper. Jeg ble dehydrert. Og jeg hadde behov for å finne en måte for å prestere bedre og restituere raskere. Og ikke minst for å fylle kroppen med alle næringsstoffer den trenger."

Tuija starter dagen med å drikke OptiMSM+C med blåbær. Hun blander pulveret fra posen i et glass med kaldt eller oppvarmet vann og rører rundt. Deretter avslutter hun dagen sin med Premium Magnesium3 som motvirker muskelkramper og hjelper med søvn. "Under trening elsker jeg å bruke Sporty Boost Recovery. Det gir meg mer energi og holder meg hydrert."

Hun forteller også at hun daglig tar Kurkumin med ingefær og B12 for å forhindre betennelse, Kollagen med furubark for leddhelsen, og C vitamin 500 med sink og chaga for å støtte immunforsvaret. 

Lytt til kroppen din

Tuija råder alle utøvere, fra nybegynnere til profesjonelle idrettsutøvere, til å lytte til kroppen sin. "Spør deg selv ‘Hvordan føler jeg meg?’ og ‘Hva er det jeg trenger?’. Kanskje du er sliten eller trenger mer sunn mat, frisk luft eller meditasjon. Finn ut hva som er riktig for deg og følg det til punkt og prikke. Disse små daglige valgene lønner seg i det lange løp, og utgjør den store forskjellen."

Hun tenker seg om og legger til, "for meg er det å være idrettsutøver en livsstil, der du tar sunne valg 24/7 for å prestere på topp."

For tiden jobber Tuija mot deltakelse i EM sammen med det finske landslaget, som vil finne sted sommeren 2022. 

Tilbake til bloggen