Hvordan jeg fikk min energi tilbake | Historien om Elisabeth

Hvordan jeg fikk min energi tilbake | Historien om Elisabeth

I denne bloggartikkelen forteller Aarjas medgrunnlegger og merkevaresjef, Elisabeth sin personlige historie og forklarer hvordan hun fikk energien tilbake og fant en balanse i livet for hennes velvære.

Frustrasjon og sykdom

Jeg kan lett huske hvor frustrert og håpløs jeg følte meg da jeg var i 20-årene, da helsen min ikke fungerte bra. Dette var perioden i livet hvor jeg skulle være på topp, i det minste trodde jeg det! Etter 3 hjerteoperasjoner nesten på rad, følte jeg en tretthet som jeg aldri hadde følt før. Bare å ta en dusj eller gå til butikken føltes som uoverstigelige hindringer. Jeg samlet nok energi til å kunne være i jobb, men etter jobb kunne jeg ikke gjøre noe. Fritiden min ble brukt på sofaen, og jeg følte en skam fordi ingen forsto hva som var galt med meg, jeg så bare lat ut for omverdenen.

For meg føltes det nesten som å ligge i en åpen kiste, fordi i hodet mitt ønsket jeg å gjøre ting, men kroppen min orket ikke. På den tiden visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, og alt jeg følte var at helsen min bare ble verre og verre. Jeg husker den gangen da jeg trodde at jeg ikke klarte å holde ut lengre, og jeg spurte meg selv hele tiden, er det virkelig slik helsen min vil være for resten av livet? Jeg fant ingen svar. Å finne den rette løsningen for min situasjon er ikke lett når du ikke forstår hvordan kroppen din fungerer eller hva som er årsaken til sykdommen. Hvis jeg hadde visst alle de tingene jeg vet i dag, ville 20-årene mine vært helt annerledes, det er jeg sikker på.

En sakte og rolig start med oppmuntring

Av alle ting fant jeg min forlovede i denne mørke perioden av livet mitt, og han introduserte meg for løping. Han var en atletisk og aktiv person, og han hadde mye tålmodighet med meg. Vi begynte å løpe sakte, men etter bare noen få ganger følte jeg allerede at jeg fikk mer energi! Jeg husker fortsatt hvor flott og overraskende det føltes. Var dette alt jeg trengte?

Jeg var i stand til å begynne å gjøre flere ting etter jobb, og hadde energi til å gjøre små ting som å rydde i et skap. Det var så givende for meg. Jo mer jeg satte meg i gang, jo mer energi fikk jeg. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var veldig glad i det fra før, og jeg er fortsatt ikke super begeistret. Men med alle de fantastiske helsemessige fordelene motiverer jeg meg selv til å komme meg ut av døren. Den beste medisinen for meg i dag er fortsatt å være ute i naturen. Det løfter humøret mitt, det gir meg energi, jeg føler meg sterk og det klarner hodet mitt. Jeg har lært at all aktivitet er bedre enn ingenting.

Lyst til å lære om hvordan kroppen fungerer

Det viste seg at min forlovede også hadde noen alvorlige helseproblemer. Man tar ofte god helse som en selvfølge inntil man mister den. Vi startet på en helsereise sammen og vi ønsket å lære mer om hvordan vi kunne forbedre helsen, også på alternative måter. Vi reiste for å møte ulike eksperter og helseguruer rundt om i verden som var spesialisert på ernæringsmessige behandlinger. Det som overrasket oss var hvor mange som hadde dette til felles med oss og at svaret på god helse ikke er i reseptbelagt medisin, men i hvordan du lever livet ditt. Det betyr at det er bedre å forhindre det som forårsaker sykdom, så å få det og deretter behandle symptomene med medisin. Vi oppdaget en helt ny verden av alternativ helse og måter å ta vare på deg selv på. Vi samlet mye informasjon fra forskjellige kilder, og også underveis på reisen gjorde vi endringer i vår livsstil - hva vi spiser, hvordan vi tar vare på oss selv, og vi setter vår egen velvære som prioritet. Og noen år etter er vi begge helbredet!

Hva er viktig for oss i dag? 

Vi ønsker å være sikker på at vi får alle vitaminer og mineraler gjennom kostholdet vårt eller fra kosttilskudd fordi et dårlig kosthold forårsaker mangel på viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger hver dag. Et dårlig kosthold forårsaker sykdom og gir oss lite energi. Det tok meg flere år å forstå hva rett og tilstrekkelig ernæring betyr. Jeg trodde alltid at kosttilskudd var unødvendig fordi jeg trodde at hvis du spiser variert bør det være nok. Maten vi kjøper i dag er ikke så full av næring som man kanskje tror, og du må kompilere kostholdet ditt veldig nøye hvis du vil få alle næringsstoffene gjennom kostholdet ditt. 

Her oppe i nord hvor vi ikke har sol i 2 måneder kunne det ikke være mer viktig å ta ekstra vitamin D. Vintersesongen min ble langt bedre enn før takket være min løperutine og mine kosttilskudd. Bank i bordet, men sesongbaserte sykdommer biter sjeldent på nå sammenlignet med før. Jeg tror virkelig på kraften i å styrke immunforsvaret naturlig. Jeg tror det handler om riktig ernæring, trening, frisk luft og hvile. Når alle ting er balansert vil du ha energi til å nyte livet ditt til det fulle! 

Her er Elisabeths beste tips for å øke og opprettholde energien i hverdagen, spesielt i den mørkeste perioden 

1. Trening – det gir deg energi og endorfiner, noe som vil øke humøret ditt!

2. Få frisk luft – det er lett å holde seg innendørs når det blir mørkt, men frisk luft gjør at hjernen din fungerer bedre. Det kan gi deg mer energi og hjelpe deg med å fokusere.  

3. Hold deg hydrert – drikk nok vann! Dehydrering forårsaker tretthet fordi det påvirker strømmen av oksygen til hjernen og får hjertet til å jobbe hardere for å pumpe oksygen til alle organene dine - og det gjør deg mer sliten og mindre våken. Ved å holde deg hydrert holder du deg energisk.

4. Vitamin C & D – Jeg sørger for at jeg får nok vitamin C til å øke immunforsvaret og redusere tretthet. Vitamin D er det mest essensielle  mørke dager!

5. Jeg bruker også B-vitaminer,magnesium og jern for å opprettholde min energi og helse.

6. Søvn – nå i mørketiden trenger vi mer søvn. Så sørg for å få god søvn, det er en av de beste investeringene for deg selv!

7. Spis sunt – variert kosthold med mye grønnsaker og bær og gode kilder til fett, proteiner og karbohydrater opprettholder definitivt energinivået ditt. 

8. Vær oppmerksom på tankene dine - tenk positive tanker og prøv å ikke stress. Ditt sinn påvirker din energi mer enn du tror!  

9. I mørketiden bruker vi en dagslyslampe for å  litt "sollys". Mangel på lys påvirker humør og energi, så dette hjelper på i mørketiden.

Kjøp nå vitaminer og kosttilskudd for å støtte din daglige energi .

Se våre produkter!

Tilbake til bloggen