I en liten badestampt kan man se to bein stikke opp fra såpen og en hånd som strør badesalt i vannet. Isbading kan også gjøres på denne måten.

Kan ditt immunforsvar forbedres på kun 15 sekunder?

Isbading er trendy som aldri før, og stadig flere hiver seg på. Det vil si at man hopper ut i vannet midt på vinteren i kun badeklær. Enkelte studier viser at det kan hjelpe på blant annet humør, immunforsvar, energien, blodtrykket, forbrenningen for å nevne noe. 

Om isbading blir litt vel mye...

Dersom det ikke skulle friste med et isbad - har vi en god nyhet til deg! Mye av den samme effekten kan nemlig oppnås med et ISKALDT fotbad! 

Det hevdes at denne metoden har en rekke helsefordeler, blant annet immunforsvaret. Her er metoden:

1. Legg så mye is du kan i en kum fylt med kaldt vann.

2. Putt føttene oppi kummen.

3. Hold dem der i minst 10 sekunder - helst 15.

4. Gjenta hver kveld før du legger deg.

En fersk studie utført på University of Virginia, viste at isbading stimulerer produksjonen av norepinephrine - et hormon som støtter immunforsvaret.

I tillegg til å styrke immunforsvaret, kan isbading også hjelpe mot DEPRESJON. Dette fordi isbading øker produksjon av serotonin, noe en har mangel på ved en depresjon.

En kan også oppnå en SUNNERE HUD, siden kaldt vann forminsker våre porer, fjerner giftstoffer, booster blodsirkulasjon og gir en glødende hud.

MUSKELSMERTER kan reduseres siden kaldt vann og is får musklene til å slappe av.

Kaldt vann kan som sagt forbedre blodsirkulasjonen og redusere inflammasjon, noe som kan gi BEDRE SØVN.

Les også gjerne mer om immunforsvar og 8 enkle tips her.

Det er viktig å huske på at isbading av føttene kan føre til at kroppen mister mye varme raskt. Etter badingen, sørg for å tørke føttene raskt og helst bruk varme sokker for å holde føttene varme.

Tilbake til bloggen