En dame i en hvit genser og med langt, svart hår, ser smilende inn i kameraet. Hun vises fra brystet og opp og står ute i en skog mens hun stryker håret vekk fra ansiktet.

C-vitamin og E-vitamin | Støtter skjønnhet fra innsiden og ut

Huden vår gjenspeiler kroppens generelle helse. Vi vet at vitaminer kan påvirke helsen til huden vår, men hvilke fungerer egentlig? Hva er de beste vitaminene for hudpleie? Hvordan støtter kosttilskudd huden vår innenfra?

C-vitamin og E-vitamin for en sunn hud

C-vitamin og E-vitamin er to kraftige antioksidanter som bidrar til å beskytte cellene mot skade. Begge vitaminene vises ofte brukt som ingredienser i skjønnhetsprodukter og kosmetikk. 

De foretrukne superserumene i dag inneholder C-vitamin, de er kjent for å forbedre hudens tekstur gjennom hydrering, og dermed reduseres til slutt de fine linjene på huden. 

Reduser rødhet og forbedre sårheling

C-vitamin har også antiinflammatoriske fordeler, reduserer rødhet og oppblussing. Den gir merverdi ved å beskytte huden vår mot solens UVA- og UVB-stråler.

En kropp med tilstrekkelige mengder C-vitamin helbreder raskt sår. Aarja Healths Vitamin C 500 inneholder sink, som også vedlikeholder sunt hår og negler. C-vitamin finnes i det ytre og det indre laget av huden vår, kjent som epidermis og dermis. Det fungerer som en byggestein for kollagen, det naturlige forekommende proteinet i kroppen vår, som er ansvarlig for hud, samt bindevev og ledd. Faktisk utgjør kollagen 40 prosent av proteinene i kroppen vår, og etter fylte 30 reduserer produksjonen av kollagen. 

Tilskudd kan være nyttig i en travel hverdag

Når du vurderer et kollagentilskudd, se etter en kilde som inneholder anstendig hydrolysert kollagen type 2 for enkelt opptak, slik som Aarja Healths Kollagen med Furubark. Hver tablett inneholder 20 mg furubarkekstrakt, innhøstet fra rene skoger i finsk Lappland, og fylt med naturlige antioksidanter. Skandinavene har brygget furunål-te i århundrer for å oppnå disse sunne fordelene. 

E-vitamin er berømt for sin evne å bekjempe frie radikaler ved å skjerme oss mot hudforstyrrende stoffer, inkludert luftforurensning og sigarettrøyk. Antioksidantene i E-vitamin beskytter huden mot skader fra solens stråler. Hudens naturlige oljer eller talg gir en fuktighetsgivende balanse til huden. Tørr hud kan imidlertid gis et løft med E-vitamin-tilskudd. Som C-vitamin har E-vitamin også sterke antiinflammatoriske egenskaper. 

D-vitamin

D-vitamin er kjent som solskinnsvitaminet, huden absorberer det ved å være utendørs. Nyrene og leveren gjør at D-vitamin kan reise gjennom hele kroppen. Det ytre laget av hudceller eller keratinocytter er de samme cellene som danner D-vitamin. 

Dette vitaminet er avgjørende for hudcelleveksten. Studier har vist at det kan hjelpe til med å fjerne hudtilstander som psoriasis eller eksem. 

Det er viktig å ta D-vitamin da mange av oss ikke er nok utendørs, spesielt i vinterhalvåret. Prøv Vitamin D3 + Tyttebær for nok et sunt og velsmakende kosttilskudd fra Aarja Health som skal tygges. Hver tablett inneholder 100 mcg (4000 IE) biotilgjengelig D3-vitamin for enkelt opptak. 

Omega-3 gir deg masser av sunt fett

Å legge til sunt fett i kostholdet ditt, for eksempel Omega-3, gir en skjønnhetsboost til huden din. Med sin evne til å lindre tørrhet, redusere rødhet og betennelse, kan Omega-3 føre til smidig og glødende hud. Mens de fleste Omega-3 kosttilskuddene er utvunnet fra fisk, finnes det veganske former slik som Aarja Healths Vegan Omega3, som inneholder olje utvunnet fra mikroalger. 

Innlemming av nærende C-vitamin og E-vitamin, samt kollagentilskudd og Omega-3, er de første trinnene til en sunn hud. Skjønnhet er virkelig bygget innenfra. 

Tilbake til bloggen