En smilende dame står i profil i forgunnen, fra hoften og opp. Det brune håret er satt opp i en hestehale, hun har en ryggsekk på og en rosa jakke. Hun står foran en skog og huden hennes stråler

Fem veier til en mer ungdommelig og sunn hud

Vi ønsker alle en sunn og glødende hud som reflekterer energien vår, og stråler innenfra. Hvilke naturlige måter kan man benytte seg av for å oppnå og opprettholde dette? 

Et næringsrikt og sunt kosthold

Et næringsrikt kosthold, kosttilskudd, trening, søvn og beskyttelse av huden vår mot miljøet, alle er viktige elementer. 

La oss starte med kostholdet vårt. God hud er et tegn på den generelle helsen til kroppen vår. Dette starter med et balansert kosthold. Kollagen er byggesteinen i huden og krever aminosyrer som finnes i proteinrik mat. Som for eksempel fisk, kylling, biff, egg og meieriprodukter. C-vitamin fungerer sammen med kollagen, så sørg for å legge til en overflod av bær, sitrusfrukter, brokkoli, spinat og andre grønne bladgrønnsaker i kostholdet ditt.  

Gode fettstoffer

Fet fisk, som fet norsk laks er en sunn kilde til omega-3, E-vitamin og sink. Omega-3 kan hjelpe til å bekjempe inflammasjon i hud - rødhet og tap av fuktighet, mens E-vitamin er en kraftig antioksidant som kan hjelpe til med å beskytte huden. Frø og nøtter er en fantastisk kilde til E-vitamin. Prøv å strø valnøtter eller solsikkefrø over frokostblandinger eller salater. I tillegg kan det å spise mat rik på karotenoider beskytte huden mot skadelige UVB-stråler fra solen. Kjøp gulrøtter, squash og gresskar på ditt lokale grønnsaksmarked om mulig.  

Hold huden sunn og god med vann

En stor del av kostholdet vårt er også hydrering. Dette hjelper til å holde huden lubben og næret. Prøv å drikk 8 glass vann eller andre vannbaserte drikker daglig. Om du drikker te bør du velge grønn te, dette på grunn av dens høye nivåer av antioksidanter kalt katekin. Det har også en ekstra fordel for å booste energinivå. Perfekt for morgentrening! 

Kostilskudd hjelper med å gi deg de gode næringsstoffene

Det er vanskelig å opprettholde alle næringsstoffene våre fra kostholdet alene. Livet kan være forhastet og stressende. Vi kan hoppe over måltider, eller spise noe på farta. Kosttilskudd er passende som et supplement til kostholdet vårt. For hudens helse kan du bruke Aarja Healths Kollagen og hyaluronsyre, Vitamin C 500, Omega3 Boost Krillolje eller Vegan Omega3. 

Trening får blodet til å bruse

Forskning har vist at regelmessig trening ikke bare holder kroppen vår fleksibel, spenstig og sterk, men er også bra for huden vår. Trening får blodet til å pumpe, som sirkulerer oksygen og næringsstoffer gjennom systemet vårt. Dette fører til en glød etter trening! 

Nok søvn er viktig for huden

Søvn får oss til å føle oss uthvilte, restituerte og klare til å starte en ny dag. Mangel på søvn fører til at kroppen frigjør stresshormonet kortisol som kan resultere i betennelser i huden. Tegn på det inkluderer rødhet, kløe, blåmerker og hud som gror langsomt. Et triks vi i Aarja Health digger er å ta vår Premium Magnesium3 før sengetid, med en liten matbit. Med vårt kosttilskudd kan du klare å slappe av i muskulaturen og nervesystemet, og da kan man oppleve en bedre natts søvn. Sikt deg inn på 7-9 timer med søvn per natt. 

SPF, SPF og mer SPF

Å beskytte huden mot elementene starter med en god solkrem, med SPF på 30 eller høyere. Velg en som er bredspekteret, noe som betyr at den beskytter mot både UVB- og UVA-stråler. Tenk på en hatt, solbriller og til og med klær med innebygd ultrafiolett beskyttelsesfaktor (UPF). Husk på fuktighetskrem etter bad og dusj for å holde på hudens fuktighet. Bruk en fyldigere ansiktskrem om natten. 

Å legge til disse endringene i hudpleierutinen din vil føre til en mer glødende og sunn hud. Elsk huden din!

Tilbake til bloggen