VÅR HISTORIE

Vi lager kun produkter vi vil bruke selv og gi til vår familie

Fra vår egen erfaring

Aarja Health®–grunnleggerne Håkon, Elisabeth og Diego har alle hatt utfordrende helseproblemer. Livsstilsendring og rene kosttilskudd var en viktig del av deres reise mot en bedre hverdag. Aarja Health® representerer alt de erfarte manglet i markedet for kosttilskudd. Nå ønsker de å gi alle mulighet til å bruke rene, trygge og høyopptakelige kosttilskudd til en normal pris.

Kvalitet og kompetanse

Sammen med Diego, vår medgrunnlegger og produktdesigner, ble Aarja Healths kosttilskudd skapt etter flere år med utvikling. Diego er sertifisert naturopat og spesialiserer seg på medisinsk biomagnetisme, cellemikroskopanalyse og ekspert på mikrobiologi laboratorieanalyse. Han er også et aktivt medlem i foreningen for naturlige terapiformer i Spania. Han har hjulpet mange mennesker med å restituere seg fra ulike typer helseutfordringer, hvor kosttilskudd av høy kvalitet var en del av behandlingen.

Energi gjennom 8 årstider

I Nord har vi en hardfør natur og en unik livssyklus basert på åtte sesonger. Vinter med mørke, vintervår, vår, vår-sommer, sommer, sensommer, høst og en vinterlig sen høst. Levekårene er et resultat av solens varierende intensitet, forskjellige lengder på dagene fra måned til måned og stadig skiftende temperaturer. Dette påvirker plantene, og ingrediensene plantene produserer for å beskytte seg selv. Studier viser at det er kvalitetsforskjeller mellom planter som vokser i nord og i sør. Denne kunnskapen ble essensiell for oss når vi startet å lage våre egne kosttilskudd.

Åtte nordiske årstider

DÁLVI - VINTER 

Vinteren strammer grepet fra slutten av november med starten på Den mørke årstiden. Det er en tid da livet må gå på sparebluss, ikke minst på grunn av mangel på naturlig lys. Bjørnen og andre dyr går i dvale for å spare energi. Furu- og grantrær er det eneste grønne som matcher den grønne fargen i det flammende nordlyset. Barken av furu var en viktig ingrediens da vi utviklet Aarja's KOLLAGEN. Tradisjonelt har bruk av furubark vært viktig for å styrke hudens beskyttende barriere og bindevev i kroppen. Og om vinteren er furubark en god kilde til antioksidanter.

KOLLAGEN 2 + HYALURONSYRE + FURUBARK (Vegan kapsel)

GIĐĐADÁLVI - VÅR/VINTER

I februar er solen endelig her igjen. Med lyset og den gradvise økningen i temperaturen fra solen begynner den frosne naturen sakte men sikkert å våkne til. Etter en lang vinter blir fjorårets sparte energi snart brukt opp, og når mars kommer med lengre dager, begynner isen å smelte og snøen får en annen konsistens. Under snøen begynner plantene å forberede seg på vårens hektiske rush, og bjørnen kommer ut av hiet. De første fuglene kommer tilbake etter et vinteropphold i sør. De modigste plantene tør til slutt å se opp gjennom sprekker i snøen. Disse tidlige urtene inneholder livgivende vitamin C. Vår egen Elisabeth kjempet lenge med lav energi og tretthet, og vi lagde Aarjas VITAMIN C med nordiske urter. En kilde egnet for å bekjempe tretthet som reduserte livskvaliteten hennes i flere år.

VITAMIN C 500 + SINK + CHAGA (Vegan)

GIĐĐA - VÅR

Hvis du sover for lenge, kan du gå glipp av den korte våren i nord. Selv om solen skinner i flere timer om dagen, venter livet på selve ekstasen. Når snøen smelter helt og elveisen bryter opp med et høyt brøl, spretter bladene plutselig ut på trærne og reinsdyrene er klare for å kalve. Flere lysegrønne planter overrasker med sin tilstedeværelse. Vårblomstene tør til slutt å se opp gjennom sprekker i snøen, og evjen stiger i trærne. Så kommer endelig den tiden da natten bader i lys. Midnattssolen gir grunnlaget for plantenes unike tilpasning i nord. Kombinasjonen av lys døgnet rundt og den skarpe vårluften, er det som utløser plantene til å produsere sine egne beskyttende stoffer mot kulde og stråling, som antioksidanter, vitaminer og omega-3 fettsyrer.

Vi fant ut at multivitaminer og tyttebær kan øke energinivået etter jogging i naturen. Etter stress og trening følte vi behovet for å fylle på med vitaminer og mineraler i kroppen vår - resultatet var en naturlig energidrikk SPORTY BOOST Recovery. Energidrikken med nordiske bær og ulike vitaminer hjelper også på hverdager, spesielt når trettheten siger på klokken 14. For hardere og lengre sportsprestasjoner skapte vi en ekte ytelsesbooster – Isotonisk SPORTY BOOST.

GIĐĐAGEASSI - VÅR/SOMMER

I juni har det kommet nytt liv. Landskapet skinner i nyanser av grønt, og naturen skinner. Midnattssolen gir grunnlag for vekst 24 timer i døgnet, selv om nordavinden gir perioder med kalde netter. Fokus for alle foreldre; fugler, dyr og mennesker fôrer det nye livet med proteiner, mineraler og vitaminer som gir energi og bygger unge og eldre kropper. Mineralet MSM i organisk svovel – er et av de viktigste mineralene for å kontrollere kroppens mange prosesser og bygge bindevev. Vi laget OptiMSM+C med en kombinasjon av verdens reneste MSM og la til lokale blåbær for å få god smak. De unge i familien foretrekker MSM når mineralsmaken ikke blir for fremtredende, og et pluss er at antioksidantene bygger motstandskraft.

OPTIMSM® + C + BLÅBÆR (Vegan)

GEASSI - SOMMER

Sommeren i nord er ikke lang, men nytes fullt ut fra slutten av juni. Alle som kommer nordover på denne tiden av året kommenterer hvor skarpe fargene er i naturen. Det er som blomstene, bladene på trær, urter og bær har litt ekstra med naturlige fargestoffer - noe som er sant. Blåbær er mørkeblå på grunn av ekstra mye antioksidanter og multebæret får et ekstra rød-oransje skjær på øyene langs kysten. Selv trærne har mye kvae og dermed en sterk grønn farge på bladene. I elvene er det god sikt, og fisken våkner opp i blått, klart vann. Lav energi i denne vakre sesongen kan være et signal om at kroppen mangler noe. Et familiemedlem av oss ble diagnostisert med B12-mangel, med lavt energinivå, tung pust og hjertebank. Vi utviklet derfor et naturlig kosttilskudd med B12 med nordiske blåbær. Det hjelper hjernen, nervesystemet og immunforsvaret og kan bidra til god helse og motstandsdyktighet.

VITAMIN B12 + BLÅBÆR (Vegan)

ČAKCAGEASSI - HØST/SOMMER

I slutten av juli takker midnattssolen for seg dette året, og etter hvert blir det mørkere om kveldene. Folket gleder seg til årets skogs- og fjellturer, ikke minst fordi det er på tide å plukke blåbær og tyttebær. Mange får energi gjennom korte og lange turer i naturen, og noen ganger skriker musklene etter flere timers gange i bratte bakker og ulendt terreng. Håkon har hatt mange år med krevende lederstillinger. Hans beste tips mot stress er aktiviteter som jogging i fjellet. For Håkon er fysisk aktivitet et viktig grunnlag for god helse, og for å styrke leddene og motvirke hans konstante leggkramper utviklet Aarja et MAGNESIUM3 kosttilskudd av beste kvalitet.

Premium Magnesium3 Aarja Health

Trippel MAGNESIUM + SINK + B6 + TYTTEBÆR (Vegan)

ČAKCA - HØST

Når høsten er i full gang i midten av september, med kaldere netter og lett snøfall, trekker trærne sin energi tilbake til sine røtter. Denne prosessen gir sterke oransje og røde høstfarger til bladene. Høsting av naturens overskudd er i fokus, og det første nordlyset danser på himmelen. For familien er fokuset på å få potetene opp av jorda og plukke sopp og bær. Høydepunktet for mange er starten på årets rypejakt. Senere kommer elgjakten og tiden for å samle og skille rein i reingjerder for samene. Dette er tungt arbeide, noe som krever styrke og en god beinstruktur. Kalsium er et viktig mineral for å opprettholde normal beinstruktur og blod-koagulasjon. Aarja's KALSIUM inneholder også vegansk D3 og vitamin K2. Når huden absorberer mindre sol, trenger kroppen et supplement av VITAMIN D for å få en god absorpsjon av de viktige mineralene kalsium og fosfor.

KALSIUM + D3 + K2 (Vegan)

ČAKCADÁLVI - HØST/VINTER

Med det første store snøfallet gjør bjørnen seg klar for å spare energi, og forbereder seg på dvale. De siste trekkfuglene forlater boplassen i fuglefjellet ved kysten. Solens stråler blir færre, til solen tar et midlertidig farvel i slutten av november. Dette er tiden for å fylle opp vitamin D og gode marine fettsyrer for å opprettholde hjernen og kroppens viktige funksjoner. Aarjas OMEGA3 BOOST inneholder marine oljer av topp kvalitet, EHD og DHA fettsyrer laget av krill, et mikroskopisk lite krepsdyr som lever i verdens kaldeste vann. Krepsdyret inneholder marine antioksidanter med et godt innhold av astaxanthin og andre næringsstoffer, noe som betyr at Aarja OMEGA3 BOOST gir deg gode fettsyrer som kroppen og ikke minst hjertet setter stor pris på. Alle som har vokst opp i nord har gjennom barndommen fylt på med omega-3 fettsyrer i vintermånedene. Dette er fordi kroppen selv ikke kan produsere disse.

OMEGA3 KRILL + KOLIN + ASTAXANTHIN