Inne på en kjøkkenbenk holder en kvinne en boks med D-vitamin sammen med tyttebær, ufokusert bakgrunn. står det tre bokser med kosttilskudd, en blå, en rosa og en gul i fokus, bakgrunnen er ufokusert

Hvilke vitaminer bør jeg ta, og når?

Bør magnesium tas om morgenen eller om kvelden? Hva er det anbefalte inntaket av vitamin b12? Hvorfor bør du ta vitamin D med en frokost som inneholder fett? I vitaminjungelen er det lett å gå seg vill. Etter å ha lest denne teksten på 3 minutter vet du hvor mye vitaminer du bør få i deg i løpet av dagen og når du bør ta dem for å sikre optimal absorpsjon.

 

KALSIUM OG VITAMIN C BØR TAS TIL FORSKJELLIGE TIDER

Anbefalt daglig inntak av kalsium er 600 milligram (mg) for barn og 800 mg for voksne. Behovet varierer litt avhengig av alder, kjønn og størrelse.

Barn og gravide damer eller ammende trenger kalsium mer enn andre. Sammen med vitamin D3 og kalsium kan det bidra til å bekjempe osteoporotisk beinbrudd og brukne bein ved å redusere tapet av beinmineral hos postmenopausale kvinner.

Du kan ta kalsium om morgenen eller om kvelden. Vi anbefaler imidlertid å ta det om kvelden hvis du tar vitamin C om morgenen. Kalsium kan påvirke absorpsjonen av jern i negativ retning, mens vitamin C forbedrer absorpsjonen av jern, så du bør ikke ta kalsium og vitamin C samtidig. Det er bra å ta kalsium sammen med kveldsmat da noen kan bli dårlig i magen hvis de tar kalsium på tom mage.

For å sikre et optimalt inntak av kalsium ta Aarja Health KALSIUM, D3+K2 med Blåbær. Vitamin D3 bidrar til absorpsjon av kalsium.


Les mer om hva vi lærte av vår vitamin- og mineralmåler her.

 

VITAMIN B12 ER ET VIKTIG KOSTTILSKUDD FOR VEGANERE

Den anbefalte daglige dosen av vitamin B12 er 2 mikrogram (μg) for menn og kvinner. Anbefalingen er 2,6 mikrogram daglig under graviditet og amming. For barn er det anbefalte inntaket av vitamin B12 0,5-1,3 mikrogram daglig.

Veganere og vegetarianere får ikke nok vitamin B12 fra mat. Det er derfor det er viktig å sikre et tilstrekkelig inntak av vitamin B12 ved å ta tilskudd daglig. Les mer om helsemessige fordeler av vitamin B12 her.

Vi anbefaler å ta vitamin B12 om morgenen fordi det kan ha oppkvikkende effekt hos noen mennesker. Hvis du tar vitamin B12 som kosttilskudd kan du sette tabletten under tungen for å sikre optimal absorpsjon.

Trenger du et vitamin B12 supplement? Prøve Aarja Health VITAMIN B12 med Blåbær. Det er en tyggetablett med god smak som inneholder 1000 mikrogram (μg) vitamin B12 med svært absorberbar metylkobalamin.

Du kan få B12 også fra Aarja Health KURKUMIN, Ingefær & B12:

 

VITAMIN C BIDRAR TIL AT KROPPEN TAR OPP JERN LETTERE

Behovet for vitamin C varierer, men en voksen bør få minst 75-100 milligram (mg) vitamin C daglig. For barn er den anbefalte daglige dosen av vitamin C 40-50 milligram per dag.

Anstrengelse, stress, amming og røyking øker behovet for vitamin C. Vitamin C kan overdoseres da kroppen våre kvitter seg med overflødig vitamin C som den ikke nyttegjøre seg av. 

Du kan ta vitamin C om morgenen eller om kvelden. Vi anbefaler imidlertid å ta det om morgenen eller ettermiddagen, da vitamin C kan ha oppkvikkende effekt. Vitamin C bidrar til bedre absorpsjon av jern og andre mineraler. Jern absorberes optimalt fra tom mage, så vitamin C kan også være greit å ta på tom mage om mulig.

Kjøpe Aarja Health 's populære VITAMIN C 500 fra nyperose som også inneholder sink og chaga eller Aarja sin OPTIMSM + C med Blåbær drikkepulver!

Prøv også Aarja Health 's nye produkt, KIDS VITAMIN C med blåbær. Den gode smaken av tyggetablettene kommer fra xylitol og ville blåbær:

 

BEHOVET FOR SINK ØKER UNDER GRAVIDITET OG INTENSIV TRENING

Det anbefalte inntaket av sink er 9 milligram (mg) for voksne menn og 7 milligram for kvinner. Graviditet, amming, intens trening, svette og aldring øker behovet for sink. For gravide er den anbefalte daglige dosen av sink 9 milligram og 11 milligram ved amming.

Veganere og vegetarianere kan trenge opptil 30 prosent mer sink enn normalt fordi plantefytisk syre binder sink. Les mer av sinks helsemessige fordeler her.

Du kan ta sink om morgenen eller om kvelden, da timingen ikke påvirker absorpsjonen. Vi anbefaler imidlertid å ta det om morgenen, da sink kan ha mildt stimulerende effekter på noen mennesker. 

Aarja Health 's VITAMIN C 500 inneholder 10 milligram sink.

 

MAGNESIUM KAN FORBEDRE SØVNKVALITETEN

Den anbefalte daglige dosen av magnesium er 280 milligram (mg) for kvinner og 350 milligram for menn. Anbefalingen for barn i alderen 6 til 9 er 200 milligram og for barn i alderen 10 til 13 er det 280 milligram magnesium per dag.

Du kan ta magnesium når som helst på dagen. Det anbefales imidlertid å ta magnesium om kvelden før du går til sengs da det kan hjelpe muskler og nervesystem til å slappe av og forbedre søvnkvaliteten.

Prøv nå Aarja Health MAGNESIUM3 som anbefalte daglig dosering inneholder 375 milligram med tre svært absorberbare magnesiumformer: magnesiumsitrat, magnesiumseglysinat, magnesiumtaurat og B6 og sink. 

 

TA VITAMIN D3 SAMMEN MED EN FROKOST SOM INNEHOLDER FETT

Den anbefalte daglige dosen av vitamin D3 er minst 10 mikrogram (μg) for både voksne og barn. Eksperter er ikke enige om tilstrekkeligheten av det anbefalte inntaket. Det er vanskelig å få nok vitamin D fra mat og sollys, så det anbefales å tas som kosttilskudd. Les flere helsemessige fordeler av vitamin D her.

Vi anbefaler å ta vitamin D3 om morgenen fordi det kan påvirke melatonin sekresjon negativt eller forverre kvaliteten på søvn hos noen mennesker. Du bør ta Vitamin D3 sammen med mat som inneholder fett. For å sikre optimal absorpsjon kan du ta D3 sammen med Omega3 supplement. Aarjas naturlige og rene OMEGA3 BOOST krilloljekapsler inneholder viktige EPA- og DHA-fettsyrer for ditt hjerte, hjerne og lever.

Bestill nå Aarja Health KALSIUM, D3+K2 med blåbær, som inneholder 50 mikrogram vegansk vitamin D3 og omega3 BOOST krilloljekapsler av høy kvalitet:

 

OPPSUMMERT

  • Kalsium: anbefalt daglig dose er 600 mg for barn og 800 mg for voksne. Ta kalsium om kvelden med mat.
  • Vitamin B12: anbefalt daglig dose er 0,5-1,3 μg for barn og 2 μg for voksne (2,6 μg hvis du er gravid eller ammer). Ta vitamin B12 om morgenen.
  • Vitamin C: anbefalt daglig dose er 40-50 mg for barn og 75-100 mg for voksne. Ta vitamin C om morgenen på tom mage. Aarja's OptiMSM + C med Blåbær er en flott morgenstarter!
  • Sink: anbefalt daglig dose er 9 mg for menn og 7 mg for kvinner (9 mg hvis du er gravid og 11 mg hvis du ammer). Ta sink om morgenen med frokost.
  • Magnesium: anbefalt daglig dose er 200 mg for barn i alderen 6-9, 280 mg for barn i alderen 10-13, 280 mg for kvinner og 350 mg for menn. Ta magnesium om kvelden før du går til sengs.
  • Vitamin D3: anbefalt daglig inntak er minst 10 μg per dag for både barn og voksne. Ta vitamin D om morgenen med en frokost som inneholder fett.
  • Kollagen: Kollagen anbefales å tas på tom mage. Men vi anbefaler å ta det med vår OptiMSM + C drink i løpet av morgenen! Du kan også ta kollagen før sengetid. 
  • Omega3: Ta Omega3 Boost krilloljekapsler sammen med vitamin D3.
    Tilbake til bloggen