En smilende dame med blondt, kort hår holder en gul boks med kurkumin. Hun er i bakgrunnen og er diffus.

Har du hørt om kurkumin før?

Her hos Aarja Health er vår Kurkumin en av bestselgerne. Hva er kurkumin? Hvor kommer det fra? Og hvilke helsefordeler har kurkumin?

Gurkemeie er rikt på antioksidanter

Gurkemeie er et gult krydder som kommer fra roten til Curcuma longa. Gurkemeie er en del av ingefærfamilien, og inneholder forbindelser som kalles kurkuminoider. Kurkumin er den med mest helsefordeler av disse forbindelsene, og er naturlig rik på antioksidanter. Kurkumin er også et svært kraftig anti-inflammatorisk middel.
Gurkemeie brukes som krydder i karriretter og andre sørøstasiatiske retter. Kurkumin utgjør kun to til fem prosent av den totale vekten av gurkemeie. Dette betyr at du må spise en enorm mengde for å få helsefordelene. Det er derfor et kurkumintilskudd kan være nødvendig om du er ute etter helsemessige fordeler fra gurkemeie.

Ayurvedisk medisin

Ayurvedisk medisin er en eldgammel medisinlære basert på hinduismens filosofi, som bruker medisiner som stammer fra planter. Her brukes det kurkumin til å behandle en rekke plager. Det brukes til behandling av fordøyelses-, gynekologiske og leversymptomer, samt infeksjoner. Kurkumin brukes også til å lindre smerte.

En potent antioksidant

Kurkumin gir deg en potent antioksidant som beskytter cellene mot oksidativ skade. Disse antioksidantene gir en kraftig boost til immunforsvaret ditt. Dette hjelper til med å bekjempe bakterier som fører til sykdommer. I tillegg kan kurkumin bidra til å bekjempe autoimmune sykdommer der immunforsvaret angriper seg selv.

Anti-inflammatorisk respons

Vitenskapelige studier for leddgikt, den autoimmune sykdommen som forårsaker betennelse og smerter i leddene, har vist at pasienter kan forbedre symptomene ved å bruke kurkumin. Sportsentusiaster og idrettsutøvere bruker kurkumintilskudd for å lindre såre, slitne muskler og ledd. Det kan også hjelpe kroppen til en raskere restitusjon. På denne måten kan kurkumin være i stand til å støtte smertebehandling ved å fremme en anti-inflammatorisk respons.
Langsiktig betennelse av lav grad kan skape ubalanse i kroppen, svekke hjertet, hjernen og være en årsak til sykdom. Vitenskapen studerer nå effekten av kurkumins antiinflammatoriske egenskaper og hvordan dette påvirker sykdommer. Kurkumin kan redusere risikoen for hjertesykdom, og fremme hele det kardiovaskulære systemet.

Demper stress og angst

Alzheimers er en av de ledende formene for demens. Dette er uhelbredelig. Studier har imidlertid vist at kurkumin kan bidra til å forhindre utbruddet av sykdommen ved å beskytte hjernen mot hukommelsestap og kognitiv skade.
Noen opplever at kurkumin kan regulere humøret, dempe stress og angst. Dette er en ekstra bonus!
Er du interessert i å prøve kurkumin for å forbedre din helse og velvære? Prøv Aarja Healths Premium KURKUMIN. Den inneholder 400 mg Longvida® Optimized Kurkumin-ekstrakt, 50 mg ingefærekstrakt og 500 mcg vitamin B12.
Tilbake til bloggen