VÅR HISTORIE

Vårt mål er å ha produkter i verdensklasse som utgjør en merkbar forskjell – produkter som vi vil bruke selv og gi til vår familie og nå deg.

Internasjonal suksess

Grunnleggeren av Aarja Health, Håkon Volden, vokste opp i Hammerfest hvor familien startet med fiskeoppdrett så langt nord en kan komme. Et selskap som han etter hvert overtok ledelsen av og som ble børsnotert med stor suksess. Karrieren i havbruksnæringen har vært lang og Håkon har hatt en sentral rolle i å bygge Norges største eksportnæring etter olje og gass. Med sin kompetanse og internasjonale erfaring ble han også en tid oppnevnt av regjeringen til «Forum for økt verdiskaping i næringslivet» i Norge.

Fra våre egne erfaringer

Ideen og grunnlaget for Aarja Health ble skapt av Håkon, Elisabeth og Diego som etter en vanskelig sykdomsperiode ønsket å finne en naturlig vei til balanse og bedring. De hadde et stort behov for å gjenvinne både energi og vitalitet og bygge motstand mot sykdom for fremtiden. Produktene de ønsket fantes ikke på markedet, så de startet sin egen reise med å utvikle Aarjas kosttilskudd for å skape de beste produkter for seg selv, noe de har lyktes med. Nå fortsetter de sin reise som DU også kan være en del av!

Elisabeths samiske slekt

Medgrunnlegger, Elisabeth Strifeldt, er opprinnelig av samisk slekt og har alltid følt en sterk tilknytning til naturen. Gjennom Aarja ønsker hun å ta tilbake den tapte visdommen fra naturen, om hvordan vi kan bruke naturen for å helbrede oss selv. Hun har en bachelor i Visuell Kommunikasjon og har lang erfaring innen merkevarebygging og markedsføring. Elisabeth står bak designet for Aarja Health, fra emballasje til logo og nettside.

Masterhjernen Diego

Diego Nazar, vår medgrunnlegger og produktdesigner, er selve masterhjernen bak alle Aarjas produkter. Han sa alltid at han skulle lage produkter som var så gode at de ikke trengte markedsføring - de ville selge seg selv. Diego er sertifisert naturopat og spesialiserer seg på medisinsk biomagnetisme, cellemikroskopanalyse og ekspert på mikrobiologi laboratorieanalyse. Han er også et aktivt medlem i foreningen for naturlige terapiformer i Spania. Han har hjulpet mange mennesker med å restituere seg fra ulike typer helseutfordringer, hvor kosttilskudd av høy kvalitet alltid var en viktig del av behandlingen.

De åtte årstidene skaper et unikt klima

Den samiske befolkning deler året inn i åtte årstider – derfor blir samene kalt de åtte årstidenes folk. De ulike årstidene beskriver årssyklusen til reinsdyret og reindriftsutøveren. Disse årstidene påvirker også vegetasjonen. Ingrediensene plantene produserer for å beskytte seg mot det harde klimaet gir frukt og bær en unik styrke, vitalitet, aroma og smak.

DÁLVI -
VINTER 

Vinteren strammer grepet fra slutten av november med starten på Den mørke årstiden. Det er en tid da livet må gå på sparebluss, ikke minst på grunn av mangel på naturlig lys. Bjørnen og andre dyr går i dvale for å spare energi. Furu- og grantrær er det eneste grønne som matcher den grønne fargen i det flammende nordlyset. Barken av furu var en viktig ingrediens da vi utviklet Aarja's KOLLAGEN. Tradisjonelt har bruk av furubark vært viktig for å styrke hudens beskyttende barriere og bindevev i kroppen. Og om vinteren er furubark en god kilde til antioksidanter.

GIĐĐADÁLVI -
VÅR/VINTER 

I februar er solen endelig her igjen. Med lyset og den gradvise økningen i temperaturen fra solen begynner den frosne naturen sakte men sikkert å våkne til. Etter en lang vinter blir fjorårets sparte energi snart brukt opp, og når mars kommer med lengre dager, begynner isen å smelte og snøen får en annen konsistens. Under snøen begynner plantene å forberede seg på vårens hektiske rush, og bjørnen kommer ut av hiet. De første fuglene kommer tilbake etter et vinteropphold i sør. De modigste plantene tør til slutt å se opp gjennom sprekker i snøen. Disse tidlige urtene inneholder livgivende vitamin C. Vår egen Elisabeth kjempet lenge med lav energi og tretthet, og vi lagde Aarjas VITAMIN C med nordiske urter. En kilde egnet for å bekjempe tretthet som reduserte livskvaliteten hennes i flere år.

Vitamin B12

GIĐĐA -
VÅR 

Hvis du sover for lenge, kan du gå glipp av den korte våren i nord. Selv om solen skinner i flere timer om dagen, venter livet på selve ekstasen. Når snøen smelter helt og elveisen bryter opp med et høyt brøl, spretter bladene plutselig ut på trærne og reinsdyrene er klare for å kalve. Flere lysegrønne planter overrasker med sin tilstedeværelse. Vårblomstene tør til slutt å se opp gjennom sprekker i snøen, og evjen stiger i trærne. Så kommer endelig den tiden da natten bader i lys. Midnattssolen gir grunnlaget for plantenes unike tilpasning i nord. Kombinasjonen av lys døgnet rundt og den skarpe vårluften, er det som utløser plantene til å produsere sine egne beskyttende stoffer mot kulde og stråling, som antioksidanter, vitaminer og omega-3 fettsyrer.

Vi fant ut at multivitaminer og tyttebær kan øke energinivået etter jogging i naturen. Etter stress og trening følte vi behovet for å fylle på med vitaminer og mineraler i kroppen vår - resultatet var en naturlig energidrikk MIND+BODY BOOST. Energidrikken med nordiske bær og ulike vitaminer hjelper også på hverdager, spesielt når trettheten siger på klokken 14. For hardere og lengre sportsprestasjoner skapte vi en ekte ytelsesbooster – Isotonisk SPORTY BOOST.

GIĐĐAGEASSI - VÅR/SOMMER

I juni har det kommet nytt liv. Landskapet skinner i nyanser av grønt, og naturen skinner. Midnattssolen gir grunnlag for vekst 24 timer i døgnet, selv om nordavinden gir perioder med kalde netter. Fokus for alle foreldre; fugler, dyr og mennesker fôrer det nye livet med proteiner, mineraler og vitaminer som gir energi og bygger unge og eldre kropper. Mineralet MSM i organisk svovel – er et av de viktigste mineralene for å støtte kroppens mange prosesser og bygge bindevev. Vi laget OptiMSM+C med en kombinasjon av verdens reneste MSM og la til nordiske blåbær for å få god smak. De unge i familien foretrekker MSM når mineralsmaken ikke blir for fremtredende, og et pluss er at antioksidantene bygger motstandskraft.

GEASSI - SOMMER

Sommeren i nord er ikke lang, men nytes fullt ut fra slutten av juni. Alle som kommer nordover på denne tiden av året kommenterer hvor skarpe fargene er i naturen. Det er som blomstene, bladene på trær, urter og bær har litt ekstra med naturlige fargestoffer - noe som er sant. Blåbær er mørkeblå på grunn av ekstra mye antioksidanter og multebæret får et ekstra rød-oransje skjær på øyene langs kysten. Selv trærne har mye kvae og dermed en sterk grønn farge på bladene. I elvene er det god sikt, og fisken våkner opp i blått, klart vann. Lav energi i denne vakre sesongen kan være et signal om at kroppen mangler noe. Et familiemedlem av oss ble diagnostisert med B12-mangel, med lavt energinivå, tung pust og hjertebank. Vi utviklet derfor et naturlig kosttilskudd med B12 med nordiske blåbær. Det hjelper hjernen, nervesystemet og immunforsvaret og kan bidra til god helse og motstandsdyktighet.

Vitamin B12

ČAKCAGEASSI - HØST/SOMMER

I slutten av juli takker midnattssolen for seg dette året, og etter hvert blir det mørkere om kveldene. Folket gleder seg til årets skogs- og fjellturer, ikke minst fordi det er på tide å plukke blåbær og tyttebær. Mange får energi gjennom korte og lange turer i naturen, og noen ganger skriker musklene etter flere timers gange i bratte bakker og ulendt terreng. Håkon har hatt mange år med krevende lederstillinger. Hans beste tips mot stress er aktiviteter som jogging i fjellet. For Håkon er fysisk aktivitet et viktig grunnlag for god helse, og for å styrke musklene og motvirke hans konstante leggkramper utviklet Aarja et MAGNESIUM kosttilskudd av beste kvalitet.

ČAKCA - HØST

Når høsten er i full gang i midten av september, med kaldere netter og lett snøfall, trekker trærne sin energi tilbake til sine røtter. Denne prosessen gir sterke oransje og røde høstfarger til bladene. Høsting av naturens overskudd er i fokus, og det første nordlyset danser på himmelen. For familien er fokuset på å få potetene opp av jorda og plukke sopp og bær. Høydepunktet for mange er starten på årets rypejakt. Senere kommer elgjakten og tiden for å samle og skille rein i reingjerder for samene. Dette er tungt arbeide, noe som krever styrke og en god beinstruktur. Kalsium er et viktig mineral for å opprettholde normal beinstruktur og blod-koagulasjon. Aarja's KALSIUM inneholder også vegansk D3 og vitamin K2. Når huden absorberer mindre sol, trenger kroppen et supplement av VITAMIN D for å få en god absorpsjon av de viktige mineralene kalsium og fosfor.

ČAKCADÁLVI - HØST/VINTER

Med det første store snøfallet gjør bjørnen seg klar for å spare energi, og forbereder seg på dvale. De siste trekkfuglene forlater boplassen i fuglefjellet ved kysten. Solens stråler blir færre, til solen tar et midlertidig farvel i slutten av november. Dette er tiden for å fylle opp vitamin D og gode marine fettsyrer for å opprettholde hjernen og kroppens viktige funksjoner. Aarjas OMEGA3 KRILL inneholder marine oljer av topp kvalitet, EHD og DHA fettsyrer laget av krill, et mikroskopisk lite krepsdyr som lever i verdens kaldeste vann. Krepsdyret inneholder marine antioksidanter med et godt innhold av astaxanthin og kolin, noe som betyr at Aarja OMEGA3 KRILL gir deg gode fettsyrer som kroppen og ikke minst hjertet setter stor pris på. Alle som har vokst opp i nord har gjennom barndommen fylt på med omega-3 fettsyrer i vintermånedene. Dette er fordi kroppen selv ikke kan produsere disse.

Vitaminer og mineraler som du kjenner en forskjell av